reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Americké úřady nenechají Micron Tsinghue

21.7.2015, Jan Vítek, aktualita
Americké úřady nenechají Micron Tsinghue
Nedávno se objevila zpráva, dle níž by mohla mít o amerického výrobce pamětí DRAM, společnost Micron, zájem čínská Tsinghua Unigroup. Otázka byla, co by na takovou akvizici řekly americké úřady.
Minulý týden jsme se dozvěděli, že čínskou vládou řízená společnost Tsinghua Unigroup vyjádřila zájem o amerického výrobce Micron Technology. Získala by tak bezprostřední přístup k jeho technologiím DRAM i NAND Flash, což je pro ni velice důležité, neboť v současnosti žádný čínský výrobce neprodukuje paměti typu DRAM ani NAND Flash. Číňané jsou tak v případě DRAM závislí na dodávkách především jihokorejských firem a případně závodů ve Spojených státech, Japonsku, Singapuru a na Tchaj-wanu.





Společnost Micron Technology ale můžeme považovat za strategicky významného výrobce, takže je jasné, že k jeho prodeji by měly co říci i americké úřady. A nyní jsme se dozvěděli, že ty by akvizici z očividných důvodů zamezily a šlo by konkrétně o práci Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS), jak informuje agentura Reuters. Nicméně analytik z Steptoe & Johnson LLP takovou akvizici označil za velice náročnou a problémovou, ale ne nemožnou. Však v minulém roce stejná komise umožnila odkoupení továren IBM firmou GlobalFoundries, což také někteří odmítali jako nemyslitelné.

Tsinghua Unigroup byla ochotna zaplatit kolem 23 miliard dolarů za Micron, jehož tržní hodnota v posledních měsících klesala. Micron a ani Tsinghua tyto dohady nijak nekomentovaly.

Zdroj: KitGuru
reklama