reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

DJI umožní odemknout lokace se zákazem letu dronů

6.7.2016, Milan Šurkala, aktualita
DJI umožní odemknout lokace se zákazem letu dronů
Společnost DJI je jedna z mála, které mají ve svých dronech implementován zákaz letu ve specifických lokacích jako jsou např. letiště. Nová verze aplikace Go App nicméně bude umožňovat tyto zákazy dočasně zrušit.
Incidentů s drony bylo poslední dobou opravdu hodně, a proto někteří výrobci implementují tzv. geofencing. Jde o databázi oblastí, ve kterých nesmí drony létat a pokud se k ní nějaký dron přiblíží, systém by jej na základě jeho GPS souřadnice neměl pustit dál . Tuto funkci najdeme v dronech DJI už od roku 2013 a nyní přichází její aktualizace, která tyto restrikce umožní i trochu zmírnit.

Dron DJI Phantom

Systém Geospatial Environment Online (GEO) obsahuje např. automatické aktualizace oblastí, kde je zákaz letu, což může zahrnovat třeba lesní požáry, kde drony hodně často překáží helikoptérám v práci. Může to zahrnovat i věznice, jaderné elektrárny nebo velké stadiony v období významných zápasů či jiných sportovních událostí.

Novinkou je ale možnost odemknout si některé zakázané oblasti, k čemuž ale zákazník musí mít verifikovaný účet u DJI. To vše za podmínky, že mají dočasné povolení zde létat, otázkou ale je, jak se něco takového bude kontrolovat (jde o zodpovědnost pilota). Některé oblasti jako je např. Washington D.C. nelze odemknout za žádných podmínek.

Aby bylo možné využít nový systém, je potřeba aktualizace mobilní aplikaci i firmwaru dronu a ovladače. Podporovány jsou drony Inspire, Phantom 4, Phantom 3 Professional a Advanced.

Zdroj: dji.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama