reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte nabídne majitelům desek Black Edition novou zdarma

22.10.2014, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte nabídne majitelům desek Black Edition novou zdarma
Aktualizováno: Společnost Gigabyte spustila novou akci, s jejíž pomocí chce rozdmýchat zájem o její základní desky Black Edition s čipovými sadami Z97. Akce má heslo: "vezmi si jednu, získáš dvě" a zatím se týká třech modelů.
Základní desky Gigabyte z Black Edition byly v továrně v Nan-Ping testovány v náročných podmínkách, jak ukazuje přiložená fotografie. To se týká modelů desek Gigabyte Z97X-UD3H-BK, Z97X-UD5H-BK a Z97X-Gaming G1-WiFi-BK, kterou jsme měli také v recenzi.





Jakou nabídku si tedy Gigabyte konkrétně připravil? Jde o to, že pokud si svou desku Z97 Black Edition do čtyř týdnů po koupi zaregistrujete u výrobce dostanete možnost ji vyměnit za novou desku, přesněji tedy ekvivalentní model, až dorazí na trh. Popřípadě si můžete vybrat lepší a dražší model a rozdíl doplatit, přičemž na provedení této výměny budete mít lhůtu tří let. Svou původní desku ale musíte firmě Gigabyte poslat (včetně krabice a příslušenství) a počkat na novou, ovšem bude také možné na účet výrobce poslat zálohu a on vám novou desku zašle dříve a po přijetí staré zálohu vrátí. Zajímavé je, že s novou deskou nebude ani nová záruka, ovšem na desky Black Edition je i tak pětiletá, takže pokud ji vyměníte až za tři roky, stále vám dva zbydou.

Název akce "vezmi si jednu, získáš dvě" tedy není zrovna přesný, ale i tak jde o velmi zajímavou nabídku především pro ty uživatele, kteří svůj počítač relativně často upgradují. Však dnešní základní desku budete moci snadno vyměnit za nový model pro chystané procesory Skylake, které přijdou jako nástupci Broadwell dle plánů již příští rok a vyžadovat budou nový socket LGA 1151, a tedy i novou desku. Případně si budete moci počkat ještě další dva roky a uplatnit svůj nárok u některé z dalších generací.

Otázkou také je, zda toto všechno platí i pro náš trh, k čemuž se pokusíme sehnat vyjádření českého zastoupení. Ve zveřejněném FAQ se to nedozvíme. V originální zprávě jsou odkazy na tyto zahraniční obchody:

Aktualizováno: Dle českého zastoupení se tato akce bude bohužel týkat pouze zemí západní Evropy. Nezbývá tedy než doufat, že ty příští se budou týkat i našeho trhu.

Zdroj: Hexus.net
reklama