reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

K vývoji autonomních vozidel se přidává i Alfa Romeo

16.5.2016, Milan Šurkala, aktualita
K vývoji autonomních vozidel se přidává i Alfa Romeo
Po vzoru automobilek jako je např. Tesla chce s vývojem autonomních systémů začít i Alfa Romeo. Za chvíli tak už nebude automobilka, která by systémy autopilota nevyvíjela. Jako první by jej měl mít sedan Guilia.
Svá inteligentní samořídící auta už vyvíjí nemálo automobilek a jeden z velkých projektů má i Google. Mezi další výrobce, kteří plánují vývoj autonomních vozidel, se přidává společnost Alfa Romeo. První systém autopilota po vzoru elektromobilů Tesla by měl obdržet nový sedan Guilia, zatím ale není jasné, kdy by tak mělo nastat. Harold Wester, šéf Maserati a Alfy Romeo, říká, že ačkoli by vývoj tímto směrem téměř nikdo od automobilky jako je Alfa Romeo nečekal, opak je pravdou a automobilka chce svým zákazníkům nabídnout např. usnadnění každodenních cest do práce. Kolik zbude ze sportovního naturelu Alfy Romeo, těžko říci.


Alfa Romeo Guilia


Připomeňme, že Fiat Chrysler (FCA), pod kterou spadá i Alfa Romeo a Maserati, už spolupracuje s Googlem, který nedávno obdržel 100 kusů minivanů Chrysler Pacifica Hybrid pro vývoj plně autonomních vozidel. Ačkoli tato vozidla vyvíjená s Googlem by se po USA mohla prohánět už koncem tohoto roku, Wester neočekává, že by se plně autonomní vozidla od FCA mohla objevit dříve než v roce 2024.

Zdroj: autocar.co.uk
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama