reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kybernetické útoky pokračují, hackeři ukradli americké vládě 4 miliony záznamů

6.6.2015, Milan Šurkala, aktualita
Kybernetické útoky pokračují, hackeři ukradli americké vládě 4 miliony záznamů
USA čelí dalšímu obrovskému kybernetickému útoku. Po několika pojišťovnách si hackeři nyní smlsli rovnou na úřadu Office of Personnel Management a získali údaje 4 milionů nynějších i minulých vládních zaměstnanců.
Že elektronická data opravdu nejsou v bezpečí, ukázal další obrovský hackerský útok. Hackeři získali přístupy k počítačům amerického úřadu Office of Personnel Management (OPM), díky čemuž získali data většiny vládních zaměstnanců napříč velkým množství nejrůznějších úřadů v USA. Celkově bylo odcizeno na 4 miliony záznamů. Na celou záležitost se přišlo tak, že OPM v dubnu začalo zvyšovat úroveň svého zabezpečení, nasadilo detekční systém Einstein, načež se zjistilo, že začali trochu s křížkem po funuse.
Už v prosinci minulého roku totiž došlo k velkým únikům, za které může patrně klasická nejjistější metoda, phishingové maily důležitým zaměstnancům úřadu. Pak už jen stačí získat nějaké nepozorné úředníky, kteří klikají tam, kam nemají a hackeři mohou získat přístup i k celé síti. Má se za to, že útok pocházel z Číny a má jej na svědomí stejná skupina, která získala data 80 milionů klientů pojišťovny Anthem. OPM nyní nabízí 18měsíční "credit monitoring", tedy služby zamezující škodám vzniklým z případné krádeže identity (případně alespoň řeší vzniklé situace).

Zdroj: cnn.com, eweek.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama