reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mionix NAOS QG: herní myš změří náš tep i nervozitu

5.12.2014, Jan Vítek, aktualita
Mionix NAOS QG: herní myš změří náš tep i nervozitu
Jeden by si myslel, že ve světě herních myší už nelze nic originálního vymyslet, ovšem švédský výrobce Mionix přesto říká, že se mu to povedlo a představuje revoluční koncept. Firma se při jeho návrhu inspirovala v moderních mobilních zařízeních.
Mionix NAOS QG monitoruje puls a další tělesné funkce hráčů, rychlost jejich reakcí i další aktivitu, ovšem v současnosti existuje jen jako koncept. Otázkou tedy je, do jaké míry je funkční a fakt, že projekt se nyní objevil na Kickstarteru, nevypovídá o tom, že by myš byla už připravena pro trh.





Nicméně výrobce má celkem přesnou představu o tom, jak má jeho novinka fungovat. Senzory myši Mionix NAOS QG budou spolupracovat se softwarem Quantified Gaming, který bude data analyzovat a vytvářet i grafy, které ukáží, jak jsme na tom byli v určité části hry. V tomto případě už tedy ani tak nejde o samotnou myš, o níž se ve zprávě jen na okraj říká, že bude optická, ergonomická a kvalitní. Však také půjde v základu o již známou myš Mionix NAOS 7000, kterou ocenil portál pcworld.com prvním místem v testu herních myší. Přímo na jejím hřbetě můžete vidět označené senzory, přičemž spodní dva měří odpor kůže a jeden vrchní pak srdeční tep.





Software bude poskytovat informace o nervozitě hráče, jeho "psychickém rozpoložení", ale i o rychlosti jeho reakcí nebo celkové aktivitě. Nezáleží přitom na tom, kterou hru budeme hrát, respektive je to z hlediska kompatibility jedno. A když je dnes tak populární sledování herního průběhu pomocí streamovaného videa, do čehož se mimochodem před několika dny pustil i Valve se svým Steam Broadcasting, pak bychom zanedlouho mohli vedle videa a audia sledovat také graf s aktuálními hodnotami tepu a jinými statistikami. Alespoň se na to dle tiskové zprávy a uvedených citací "streameři" a "youtubeři" už těší.





Co se týče samotného projektu na Kickstarteru, pak financování potrvá ještě 39 dní a nyní je z cílové částky 100.000 dolarů vybrána již pětina. Svou Mionix NAOS QG si tak můžete předem zakoupit investicí do projektu, a to za 79 USD. První dodávky jsou plánovány na červenec příštího roku. Vývojáři se však dočkají už v květnu, pokud se rozhodnou zaplatit 149 USD.

Zdroj: Kickstarter
reklama