reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips a 27" s NVIDIA G-Sync a 28" s Ultra HD

6.1.2014, Jan Vítek, aktualita
Philips a 27" s NVIDIA G-Sync a 28" s Ultra HD
Rok 2014 se evidentně stane také rokem velkých monitorů s vysokým rozlišením, což můžeme po letech strávených s Full HD pouze přivítat. Nyní se podíváme na dva nové modely Philips - 27" LCD vybavené NVIDIA G-Sync a o palec větší model s Ultra HD.
Nejdříve se tedy podívejme na herní model Philips 272G5DYEB, jenž nabídne 27" obrazovku a technologii NVIDIA G-Sync, která byla představena teprve nedávno a slibuje dokonalou synchronizaci výstupu grafické karty s monitorem a výrazné snížení input lagu, čili zpoždení obrazu.





Samotný monitor chystaný na jaro, kdy přijde s cenou 649 USD, nám krom velké obrazovky nabídne stále rozlišení Full HD, čili 1920 x 1080, ovšem jde o herní model, takže u něj je to pochopitelné. Jedná se také o typ TN s pozorovacími úhly 170° a 160° s rychlou odezvou 1 ms, jasem 300 cd/m2, vstupem DisplayPort (mimo jiné) a také stojanem s nastavitelnou výškou, nakolněním, naklopením i funkcí pivot. Vedle toho budeme moci využít také VESA 100 x 100.





Philips UltraClear 288P6 je tedy o palec větší monitor, u nějž výrobce zdůrazňuje především rozlišení Ultra HD - 3840 x 2160. Nicméně stále jde o panel typu TN se stejnými pozorovacími úhly jako v předchozím případě, takže asi nebude příliš vhodný pro profesionální nasazení tam, kde se hledí na přesné zobrazení barev. Za zmínku ale stojí fakt, že jde o desetibitový panel.

Mezi jeho rozhraní patří jeden D-Sub, dual link DVI-D, HDMI s MHL a také DispalyPort. Nezapomnělo se ani na USB hub se dvěma porty verze 3.0 a dvěma 2.0 a také dva 3W reproduktory. Philips také přidal speciální funkce jako MultiView, díky níž budeme moci zobrazit signál ze dvou zdrojů současně. A samozřejmě i zde bude flexibilní základna (SmartErgoBase), která nám umožní nastavit si obrazovku dle potřeby.

Philips UltraClear 288P6 bude k dispozici také na jaře, a to za 1200 USD, což je v porovnání s dnes představeným Lenovo ThinkVision Pro2840m o celých 400 dolarů více, ačkoliv základní specifikace obou modelů jsou stejné. Že by Philips nakonec stanovenou cenu ještě přehodnotil?

Zdroj: techPowerUp
reklama