reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Starfield: další updaty přidají mapy měst, nové způsoby cestování, FSR 3, XeSS

14.12.2023, Karel Polívka, aktualita
Starfield: další updaty přidají mapy měst, nové způsoby cestování, FSR 3, XeSS
V návaznosti na kritiku, jak málo vychází nové updaty, Bethesda na Redditu oznámila, co bude v updatu na začátku roku 2024 a také co plánuje pro další měsíce. Nejzajímavější je zmínka o tom, že se můžeme těšit na nové způsoby cestování.
Poslední velký update 1.8.86 pro hru Starfield vyšel 20. listopadu a navazoval na dříve vydaný beta update 1.8.83 (viz náš článek). Největším přínosem tehdy bylo celkové zvýšení výkonu a také přidání podpory pro DLSS včetně funkce generování snímků a Nvidia Reflex Low Latency pro grafické karty GeForce.
 
Prvního prosince následoval malý beta update 1.8.87 coby oprava dvou specifických chyb, což se do standardní verze dostalo před pár dny 11. prosince v podobě updatu 1.8.88. Tempo vydávání větších updatů je tak u hry tohoto významu poměrně pomalé, díky čemuž kritika ze strany hráčů zesiluje.
 
A teď došlo k tomu, že Bethesda na Redditu okomentovala oznámení updatu 1.8.88 a uvedla, že na začátek roku 2024 chystá velký update, který přinese nejen podporu pro AMD FSR 3 a Intel XeSS, ale také mnoho oprav chyb týkajících se aktivních misí (in-progress quest fixes). A doplňuje, že už sice hodně chyb bylo opraveno v dřívějších updatech, aby se s nimi hráči nesetkali, ale že je mnohem složitější je opravit v situacích, kdy se tak už stalo, pokud už je relevantní mise aktivní. Prý ale vytvořili nový systém, který by jim měl právě takovéto problémy pomoci řešit, aby se zamezilo tomu, že by hráči museli pro další pokračování nahrát dřívější uloženou pozici, která by ještě nebyla poznamenána výskytem dané chyby.
 
Dále je v plánu vydávat větší updaty pravidelně v cca 6týdenních intervalech a mezi nimi případně menší hotfixy s opravami jednotlivých problémů. Konkrétně se prý v dalších měsících můžeme těšit na: 
  • Mapy měst
  • Podporu pro modifikace
  • Nové způsoby cestování
Na závěr bylo uvedeno, že u každé sebemenší změny (opravy, nové funkce) věnují hodně času jejímu testování vzhledem k tomu, o jak rozsáhlou hru se jedná.
 
Zdroj: Bethesda
Myslíte si, že nové způsoby cestování = vozidla k rychlejšímu pohybu po povrchu planet?
V anketě šlo hlasovat od 14.12.2023 do 14.1.2024. Počet hlasujících: 20
Ano.0 %
Ne, podle mě to bude něco ve spojitosti s cestováním ve vesmíru.20 %
Nevím, ale rád se nechám překvapit.30 %
Nevím, ale má očekávání ohledně Starfieldu jsou už na bodě mrazu.35 %
Je mi to jedno, protože Starfield nehraji.15 %
Je mi to jedno, protože Bethesda!0 %
reklama