reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vývoj Cyberpunk 2077 pokračuje už plnou parou

6.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Vývoj Cyberpunk 2077 pokračuje už plnou parou
Už delší dobu víme, že další hra od CD Projekt už nebude nic ze světa Zaklínače, ale žánrově zcela jinam zaměřený Cyberpunk 2077. Poláci do vývoje této hry nyní vrhli své hlavní zdroje a ty také budou potřeba, neboť jde o jejich doposud největší projekt.
CD Projekt Red mají za sebou veleúspěšnou sérii Zaklínače, která vyvrcholila třetím dílem s podtitulem Wild Hunt. Tito polští vývojáři se s jeho pomocí snaží dokázat i to, že když někdo přijde s kvalitním titulem, který dostane širokou podporu, není třeba uživatele zatežovat žádným DRM. Zákazníci to skutečně ocenili, jak se ukázalo i na prodejích této hry, které v letošním březnu překonaly 10 milionů prodaných kopií. Každý si přitom může tuto hru stáhnout třeba pomocí BitTorrentu a hrát bez jakéhokoliv cracku. Na druhé straně ale stále stojí početnější skupina těch vývojářů, kteří šli opačnou cestou a využívají DRM, a to především Denuvo. To už sice není bez výjimky neprolomitelné jako dříve, ale stále jde o ochranu, která přinejmenším velice dobře a dlouho odolává. Na druhou stranu je Denuvo kritizováno za to, že zbytečně zatěžuje hardwarové prostředky, které by mohly být využity pro účely samotné hry.





O samotné hře Cyberpunk 2077 toho zatím moc nevíme. Půjde stejně jako u Witchera o hru typu RPG a její vývoj byl ohlášen již na samotném začátku roku 2013. Z té doby pochází také následující trailer.


Nyní se dostalo na veřejnost, že CD Projekt Red už do vývoje Cyberpunk 2077 vrhli své hlavní síly, zatímco Zaklínač už byl odsunut na vedlejší kolej. Však nedávno už byla ohlášena edice GOTY, čili speciální verze Witchera 3 jako hry roku. Samotní vývojáři už oznámili, že "aktuálně pracuje na vývoji Cyberpunk 2077 více lidí, než pracovalo na vývoji The Witcher 3 v nejintenzivnějším období".

Žádné další novinky a informace ale nebyly prozrazeny, tedy až na to, že datum vypuštění hry na trh bude překvapivé. Že by Poláci zapnuli turbo? Nicméně nějaké informace můžeme získat z toho, jaké pracovní inzeráty studio CD Projekt Red zveřejňuje. Důležitou roli by měla hrát vozidla či prostě dopravní prostředky, neboť studio hledá experty, kteří s tím mají zkušenosti, což se týká především modelů a fyziky. Studio aktuálně stále hledá desítky pracovníků na různé pozice.

Zdroj: Hexus.net

reklama