reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

3DMark 2013: důležitá aktualizace přidá podporu 4K

13.10.2014, Jan Vítek, aktualita
3DMark 2013: důležitá aktualizace přidá podporu 4K
Pokud vlastníte herní počítačovou sestavu vybavenou monitorem s rozlišením 4K, nyní si můžete s ostatními uživateli poměřit její výkon i v testu FireStrike, a to v rozlišení 4K/Ultra HD. Ale to není vše, co nová verze přináší.
Společnost Futuremark tedy přináší novou verzi oblíbeného benchmarku 3DMark (2013), která obsahuje novou verzi testu FireStrike, jenž krom již dlouho používaných rozlišení Standard (1920 x 1080) a Extreme (2560 x 1440) nabídne také nastavení Ultra, čili 4K/Full HD (3840 x 2160).





Nicméně pro provedení testu FireStrike v rozlišení 4K ani nepotřebujete mít příslušný monitor s tak vysokým rozlišením. Zapotřebí je 3DMark (2013) s licencí Advanced či Professional a grafickou kartu s alespoň 3 GB paměti.

Co se týče ostatních novinek, pak nový 3DMark nabídne trošku oprášené uživatelské rozhraní, konkrétně okno, v němž si vybíráte testy a dále byl usnadněn přístup k zákaznické podpoře. Dále Futuremark slibuje, že vylepšil detekci či monitorování hardwaru, která v předchozích verzích opravdu nefungovala spolehlivě a často byla příčinou toho, že test jednoduše neproběhl.

Další záležitosti se týkají profesionální edice a souborů .3dmdef, které slouží pro spuštění různě nakonfigurovaného benchmarku z příkazové řádky. Pro ně byla upravena syntax a přidána možnost dávat různé volby přímo do příkazové řádky, přes kterou funguje i nastavení pro pořizování logů. Pro stažení nové verze 3DMarku využijte odkaz na zdroj aktuality.

Zdroj: TZ Futuremark - techPowerUp
reklama