reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

3DMark dostal nový test: Time Spy pro DX12

15.7.2016, Jan Vítek, aktualita
3DMark dostal nový test: Time Spy pro DX12
Futuremark oficiálně vypustil do světa nový benchmark, který dostal označení Time Spy a zařadí se mezi další testy populárního 3DMarku. Jde také o upgrade, který si budeme moci stáhnout zdarma pro různé edice.
Do rukou se nám tak dostává další test, s jehož pomocí si budeme moci vyzkoušet výkon grafických karet s využitím asynchronních shaderů (Async Compute) a vedle toho budeme moci zapojit i zcela různá GPU (ovšem podporující DX12) v rámci Explicit Multi-GPU. To znamená, že půjde spojit výkon GPU AMD, NVIDIA i integrovaných Intelů či Radeonů v APU.





Nový test Time Spy je k dispozici jako upgrade zdarma pro všechny verze 3DMarku pro Windows, a to včetně dema ze Steamu, ovšem pro jeho plnou funkcionalitu si jej musíme i tak koupit. Jeho vývojáři říkají, že byl vytvořen s přispěním společností AMD, NVIDIA, Intel a Microsoft či dalších, takže žádná hlavní firma nebyla vynechána a můžeme snad říci, že konečný Time Spy byl vydán s požehnáním všech spolupracovníků.





Nový benchmark pracuje s výchozím rozlišením 2560 x 1440 a obsahuje demo, test výkonu grafiky a test výkonu procesoru. Majitelé verzí Advanced a Professional budou mít rovněž možnost vypnout využití asynchronních shaderů, které dle úvodních testů zařídí prý podobný výkonnostní zisk jak na kartách AMD Polaris, tak na NVIDIA Pascal.

Co se týče využití více různých GPU, pak první výsledky zase slibují velmi slušné škálování, přičemž některé kombinace dvou karet s využitím stejných modelů ukázaly dokonce i dvojnásobné skóre. Můžeme tak očekávat, že Time Spy se stane stálicí v testech nových grafických karet. Futuremark se při této příležitosti také rozhodl, že do 23. července bude na Steamu prodávat placenou verzi 3DMarku za značně zvýhodněnou cenu se slevou 60 procent. Můžeme si ji tak pořídit za 10 eur.

Zdroj: Futuremark
reklama