reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Abit možná zastaví produkci základních desek

28.5.2008, Jan Vítek, aktualita
Abit možná zastaví produkci základních desek
Server X-bit labs přinesl zprávu, dle níž by se společnost Abit mohla stáhnout z trhu základních desek. Abit je přitom jedním z tradičních výrobců desek a ve svých nejlepších časech udával krok společně s firmou Asus. Nyní však prodeje klesají...
Server X-bit labs přinesl zprávu, dle níž by se společnost Abit mohla stáhnout z trhu základních desek. Abit je přitom jedním z tradičních výrobců desek a ve svých nejlepších časech udával krok společně s firmou Asus. Nyní však prodeje klesají a říká se, že pokud úspěch nepřinesou desky s čipovými sadami Intel P45, pak mateřská společnost Universal Scientific Industrial rozhodne o zrušení výroby základních desek se značkou Abit.
Universal Scientific Industrial v minulosti doufala, že Abit se stane opět konkurenceschopným výrobcem desek, který by mohl zaútočit i na přední firmy v tomto oboru. Mělo se jednat o produkty pro mainstream a low-end, avšak tyto předpoklady naplněny nebyly. Proto se firma v případě dalších neúspěchů rozhodne zaměřit na jiné produkty, které budou více konkurenceschopné.

Základních desek Abit se v minulém roce dodaly asi 2 až 3 milióny a cílem pro tento rok byl počet 6 miliónů, jenomže prodeje prý spíše klesají. Vzrůst prodejů by ale mohly přinést základní desky s čipovými sadami Intel P45, které mají poněkud unikátní pozici, protože jde o poslední sady pro procesory Intel Core 2. Výrobci proto nejspíše budou chtít přijít s maximálně atraktivními modely, což znamená i velké investice.

Zdroj: TZ X-bit labs
reklama