reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer a 32" WQHD LCD s kvalitními barvami

28.4.2014, Jan Vítek, aktualita
Acer a 32" WQHD LCD s kvalitními barvami
Vedle herního Predatora si Acer připravil také poněkud odlišné zobrazovadlo, a to 32" monitor s rozlišením WQHD, který slibuje kvalitní zobrazení barev, což dokládá informacemi o 100% pokrytí prostoru sRGB.
Acer BH326HUL je tedy vybaven velkým 32" panelem, který by již mohl mít rozlišení 4K, ovšem to by tento monitor jistě nestál 13 tisíc. Takto nabídne čtyřnásobné HD rozlišení, čili 2560 x 1440 pixelů a také slib kvalitního zobrazení barev na panelu MVA se 100procentním pokrytím barevného prostoru sRGB. Barvy si ostatně budeme moci sami nastavit v šesti barevných osách a využít software Acer eColor Management.





Acer Low Dimming má zase za úkol napomoci k nižší únavě očí při práci při složitých světelných podmínkách. Vyšší komfort přinese také stojan, který umožní nastavit výšku v rozsahu 150 mm, náklon 25° dozadu až 5° dopředu a horizontální natočení v rozsahu 120°.





Dále tu máme Acer Multi-Stream pro zobrazení jednoho obrazu na více monitorech současně pomocí videorozbočovače, případně lze zapojit více monitorů za sebou díky rozhraní DisplayPort. Funguje to i naopak, čili je možné připojit najednou dva počítače a obrazovku pro jejich signály rozdělit.

Mezi rozhraní patří čtyři porty USB 3.0 v integrovaném hubu, zmíněný DisplayPort, HDMI a také DVI. Přes porty můžeme nabíjet různá zařízení i při vypnutém monitoru. Nakonec Acer zmiňuje ENERGY STAR a certifikáty EPEAT Gold i TCO.

Monitor bude k dostání od května 2014 za doporučenou koncovou cenu 12 990 Kč s DPH.

Zdroj: TZ Acer
reklama