reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Aspire C: tenká all-in-one PC s nízkými cenami

22.12.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Acer Aspire C: tenká all-in-one PC s nízkými cenami
Acer oznámil na americkém trhu novou řadou all-in-one, které potěší uživatele shánějící stylové, ale přitom cenově dostupné PC. Modely Aspire C svým vzhledem rozhodně neudělají ostudu v domácnosti ani kanceláři, s výkonem to ovšem zase tak slavné není.
Na stále rostoucí trh s počítači typu „vše v jednom“ vstupuje nová modelová řada Aspire C od Aceru. Taiwanský výrobce při jejím návrhu dbal především na design, který vypadá opravdu elegantně. Na první pohled se PC tváří jako běžný monitor s velmi tenkými rámečky a elegantním stojánkem polohovatelným od -5 do 20 stupňů. Všechny komponenty se totiž vešly za monitor, nijak tak nenarušují design. Ani při pohledu zboku přitom monitor nevypadá přehnaně tlustě. Na výběr bude ze dvou modelů odlišujících se výbavou a také úhlopříčkou displeje – 21,5“ Aspire C22 a 23,8“ Aspire C24. Cena prvního z nich startuje již na 450 dolarech, v přepočtu přibližně 11 600 Kč bez DPH. Větší model se potom prodává za stále přijatelných 700 dolarů, tedy asi 18 000 Kč bez DPH.





Oba počítače si musejí vystačit pouze s Full HD rozlišením (1920 x 1080 pixelů). V případě procesoru je maximem, nikoliv minimem Intel Core i3 šesté generace na architektuře Skylake. Dedikovanou grafickou kartu byste hledali marně, uživatelé si tak musejí vystačit maximálně s integrovanou Intel HD Graphics 520. Dále konfigurace zahrnují až 8GB DDR4 RAM a až 1TB HDD. Do popředí se zkrátka dostala cena a design, třetí složka v podobě výbavy proto musela logicky ustoupit do pozadí. Na běžné kancelářské práce nebo prohlížení internetu však dané komponenty budou stačit. V případě konektivity jsou k dispozici čtyři USB porty polovina z nich USB 3.0, další polovina USB 2.0), Gigabit Ethernet, RJ-45, audio vstup i výstup či Wi-Fi 802.11 ac.

Přítomna je rovněž 1MPx webkamera, mikrofon a dvojice stereo reproduktorů, která snad nabídne alespoň ucházející zvukový projev. Za zmínku stojí také možnost výběru ze tří operačních systémů – Windows 10, FreeDOS či Linpus Simple Linux. Prozatím jsou ovšem nabízeny pouze konfigurace s Windows 10 Home. Acer Aspire C se prozatím prodává pouze na americkém trhu, kde to počítač jen tak tak stihl na předvánoční trh. Zatím nebylo oznámeno, kdy a zda vůbec se novinka dostane také do Evropy.





Stručné shrnutí výbavy obou modelů:
  • Acer Aspire C22: 21,5“ Full HD displej, čtyřjádrový procesor Intel Celeron J3160, 4GB DDR3 RAM, 500 GB HDD a cena 450 dolarů
  • Acer Aspire C24: 23,8“ Full HD displej, dvoujádrový procesor Intel Core i3-6100U, 8GB DDR RAM, 1TB HDD a cena 700 dolarů

Zdroj: Acer.com
reklama