Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer K272HUL: slušně vybavená sedmadvacítka

3.3.2014, Jan Vítek, aktualita
Acer K272HUL: slušně vybavená sedmadvacítka
Společnost Acer začala dodávat na trh nový 27" monitor, který nabídne vysoké rozlišení i dobrou výbavu, která mu umožní zobrazit obrazy ze dvou zdrojů najednou a lépe využít svou velkou plochu.
Acer K272HUL na svém 27" LCD panelu s LED podsvícením tedy nabídne rozlišení WQHD, čili 2560 x 1440. To samozřejmě není dnešním maximem, neboť posledním hitem je spíše rozlišení Ultra HD, ale na druhou stranu dnes stále převládají monitory s Full HD, takže můžeme být rádi i za toto. Acer uvádí, že jeho novinka je vhodná jak pro práci, tak pro zábavu, kde může posloužit funkce PiP - obraz v obraze. K tomu může uživatel využít dvou zdrojů signálu, a to pomocí rozhraní Display Port a pak HDMI nebo DVI. Otázkou je, jaké bude uspořádání obrazů na panelu a jakou volnost v jejich nastavení bude uživatel mít.





Panel také nabídne široké pozorovací úhly, a to 178° horizontálně i vertikálně, čili o TN jistě nejde, ale Acer ve zprávě neprozradil, jaký panel přesně využil. Uvedl pouze to, že dokáže zobrazit 16,7 milionu barev, má odezvu 6 ms a dynamický kontrast 100 milionů ku 1. Dále se zmínil o speciální vrstvě Acer ComfyView, díky níž se má v panelu méně odrážet okolí, pak tu máme Acer Adaptive Contrast Management (ACM) pro automatické nastavení kontrastu dle konkrétní scény.

Jak již bylo uvedeno, mezi výbavu patří rozhraní DisplayPort, DVI a HDMI, přičemž právě HDMI je tu ve dvou portech. Podstavec umožní naklopení v rozsahu -5 °až 25 ° a podporuje VESA držáky.

Cena v USA byla stanovena na 450 dolarů.

Zdroj: techPowerUp