Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer n35 - Navigátor bez Bluetooth

23.12.2004, Pavel Bureš, článek
Acer n35 - Navigátor bez Bluetooth
Včera Acer oficiálně představil dva nové kapesní počítače, o kterých se šušká již delší dobu. O vybavenějším modelu Acer n50 píšeme v dalším dnešním článku, teď si představme Acer n35, mezi jehož největší přednosti patří zajímavý design a navigační systém GPS.
Acer n35 upoutá již na první pohled svým vzhledem, působivá je kombinace stříbrného těla a černého rámečku okolo displeje.

PDA je založeno na Windows Mobile 2003 Premium Edition (Second Edition se nekoná). Srdcem celého počítače je procesor Samsung S3C2410 tepající na frekvenci 266 MHz. K uložení dat slouží 64 MB SD RAM, což je pro začínajícího uživatele ideální kapacita - není to zbytečně málo, takže si bude moci nějaké aplikace doinstalovat a více místa není potřeba, jen by se zvýšila cena. Operační systém je uložen v 32 MB flash ROM. Rozlišení displeje je 240 x 320 pixelů, zobrazuje 65 tisíc barev, takže nic zvláštního. Rozměry PDA jsou 12 x 7,2 x 2 cm. Acer váží 165 gramů, což je vzhledem k GPS jednotce stále přijatelné.

Navigační jednotka má výklopnou anténu a je 12 kanálová. Bez jakékoli předchozí přípravy trvá doba uvedení GPS do použitelného stavu 55 vteřin, nejkratší doba je 8 sekund. Vestavěný reproduktor má být velmi hlasitý, takže by nemělo být problém ho používat pro hlasové povely např. v autě.


Starší fotografie

Chybějící Bluetooth můžete nahradit modulem do SD/MMC slotu, který podporuje SDIO.
O přísun životodárné energie se stará Li-ion baterie o kapacitě 1000 mAh, která podle údajů výrobce udrží PDA v provozu 8 hodin. Nabíjení trvá cca 200 minut. Synchronizovat či posílat soubory lze přes infračervený port. Dodávaný software se nijak zvlášť neliší od ostatních Pocket PC, snad jen že Windows Media Player by mohl být dodáván v nejnovější (10.) verzi.




Jako mapový software byl použit Destinator Personal, s nímž jsou dodávány tyto mapy:
Západní Evropa - s hlavními silnicemi
Velká Británie, Irsko
Francie
Německo
Dánsko, Finsko, Norsko, Švédsko
Švýcarsko
Itálie
Španělsko
Portugalsko
Rakousko
Belgie, Nizozemí, Lucembursko

Mapu České a Slovenské republiky v balíčku zatím nenajdete, ale možná si situace brzy změní.