reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Z35 Predator: 35" zahnuté a přetaktovatelné herní LCD

7.9.2015, Jan Vítek, aktualita
Acer Z35 Predator: 35" zahnuté a přetaktovatelné herní LCD
Pro uživatele žádající velkou zobrazovací plochu pro hraní, kterou však ještě dokáže utáhnout i jedna grafická karta, tu je nový monitor Acer Z35 Predator s 35" širokoúhlým displejem. Ten je navíc zahnutý, což u takovéhle velikosti přijde vhod.
Však koukat zblízka na velkou 35" rovnou plochu nemusí být to pravé a díky zahnuté obrazovce je možné vytvořit vícemonitorovou sestavu, která vypadá velice zajímavě, alespoň na jedné z přiložených fotografií. Tři monitory Acer Z35 Predator tak dokáží uživatele téměř obklopit a dodat hraní nový rozměr, ovšem na takovouto soustavu také musíme mít dostatečně výkonný hardware, alespoň pokud tedy chceme hrát v nativním rozlišení monitorů.








To je 2560 x 1080, takže tři takové monitory mají celkové rozlišení 8,3 Mpix, což je stejné jako Ultra HD (3840 x 2160), čili na takovouto sestavu, pokud tedy chceme hrát náročné moderní hry, potřebujeme ideálně kartu na úrovni dnešního hi-endu jako Radeon Fury X nebo GeForce GTX 980 Ti. GeForce tedy spíše vzhledem k tomu, že Predator podporuje G-Sync, takže nepůjde o nic levného. Můžeme také uvažovat nad tím, co by bylo lepší, zda jeden monitor s Ultra HD nebo tři takovéto Predatory. Osobně bych měl celkem jasno.





Nové monitory od Aceru mají výrazný design využívající ostré hrany a kombinaci černé, stříbrné a červené barvy. Výrazný je také jeho stojan umožňující nastavení výšky a sklonu, přičemž na zadní straně také můžeme vidět čtyřportový hub s USB 3.0. Či jak se dnes říká, USB 3.1 Gen1.





Displej Predatoru má zakřivení 2000R, což znamená, že kopíruje pomyslnou kružnici o poloměru 2 metry. Pokud si tedy sedneme cca metr od středového monitoru v tříkusové sestavě, bude vytvořená plocha trošku lámaná, ale i tak by byla v každém případě rozdělena rámečkem, který není nejtenčí.

Právě podpora NVIDIA G-Sync je asi to hlavní, co Z35 Predator odlišuje od BenQ XR3501, který je pravděpodobně založen na stejném panelu. Ten podporuje až 144Hz obnovovací frekvenci, ovšem Acer mluví o jistém přetaktování. Monitor totiž můžeme nastavit až na 200Hz frekvenci, k čemuž se ale Acer zatím blíže nevyjádřil. Času je ještě dost, však Acer chystá uvedení na trh až někdy v příštím roce, přičemž můžeme očekávat cenu 1200 USD. Čili zákazník, který bude mít na sestavu třech takových monitorů, jistě bude mít i na sestavu s potřebným výkonem.

Zdroj: Hexus.net
reklama