reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Activision Blizzard přechází se streamováním esportů na YouTube

27.1.2020, Milan Šurkala, aktualita
Activision Blizzard přechází se streamováním esportů na YouTube
Herní streamovací platforma YouTube Gaming nabírá na síle. Přebrala z Twitche několik důležitých streamerů, nově také uzavřela partnerství s Activision Blizzard. Budou se zde nově vysílat minimálně tři populární ligy.
Herní streamování postupně nabírá na popularitě a Google si chce také urvat svůj kus koláče. Zatímco dosud se herní streamovací platformě YouTube Gaming až tak moc nedařilo (zhruba 28 % trhu v počtu streamovaných hodin), vypadá to, že by se to v budoucnu mohlo přeci jen změnit. V poslední době přetáhl z konkurenčního Twitche, který má zhruba 61 % streamovacího času, takové streamery, jako jsou např. Rachell "Valkyrae" Hofstetter, Elliott "Muselk" Watkins, Lannan "LazarBeam" Eacott nebo Jack "CouRage" Dunlop. Ale to zdaleka není jediné vítězství. Tím je dohoda s Activision Blizzard, který zde bude vysílat tři velké herní ligy a několik dalších.
 
YouTube Gaming
 
Na YouTube Gaming se tak nově budeme setkávat se soutěžemi Overwatch League, Call of Duty League a Hearthstone Esports, tím by ale výčet ještě neměl být konečný. Finanční detaily nejsou známy stejně jako délka partnerství, tisková zpráva ale hovoří o několika letech. Activision Blizzard podle svých slov hledal platformu s krátkými latencemi i nízkou ztrátou paketů a přešel na Google Cloud, který přináší také pokročilé datové analýzy a systémy umělé inteligence.
 
Call of Duty League už začala 24. ledna, Overwatch League pak začne 8. února. Je tak pravděpodobné, že se dosavadní číslo 200 milionů hráčů denně a 50 miliard hodin herního streamování za rok na YouTube ještě znatelně zvýší.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama