reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
13.4.2004, Štěpán Mrázek, článek
Společnost ALi již jako výrobce čipových sad z povědomí uživatelů téměř vymizela, ale přesto i nadále vyrábí a dodává svoje produkty výrobcům základních desek. Je to koneckonců škoda, neboť jsem sám před lety vlastnil desku s čipsetem ALi a neměl jsem s ní žádné problémy.
Sprymar (16) | 20.4.200413:16
:­-­) to je husty ....

Za dobu servizu compu nachazim spusta potizi........ kazdy ma nekdy spatny vyrobek.... at uz je to Intel, VIA,ALInebo snad SIS, ale jedno je dane kdyby tady nekonkurovali proti sobe, ani by sme se tu o tom nemuseli snazit psat...na toz to rozebirat nekde na forech.. :­-D

Zdar Sprymar
Odpovědět0  0
zardozEn | 18.4.200416:42
Prosim vas, neslo by se trochu povzdelat v pravidlech ceskeho pravopisu a slohu? Stacily by zaklady. Kdyz uz musite v jednom clanku pouzit x naprosto prisernych obratu ­"nyni jiz ale­", ­"dost jiz ale­", atd. z mne neznameho duvodu ­(pravdepodobne zpusob, jak dodat textu zdani spisovnosti :­), tak alespon neoddelujte ­"ale­" carkou... Znovu se omlouvam, ale tohle soucasne przneni ceskeho jazyka mi uz opravdu rve ledvinu.
Odpovědět0  0
Toms | 18.4.200418:00
Tak si místo ledviny urvy hlavu ­- tady je to o technických záležitostech a čeština ­(která je u PC vůbec jen naobtíž­) může jít k čertu.
Tak a doufmám, že tohle ­(na tomhle upjatým serveru­) není až zas tak vulgární, aby to bylo na smazání :­-/
Odpovědět0  0
Pavel Matějka | 14.4.20047:17
Když si tady čtu, kolik příspěvků bylo smazáno pro vulgaritu, cítím potřebu se omluvit. Nechtěl jsem vyvolat flamewar. Ale za svým názorem, že nejproblémovější čipsety posledních pěti let jsou VIA, stojím. Rukama mi prošlo za tu dobu cca 400 PC. S čipsety Intel ­- na žádný problém si nevzpomínám. Čipsety Ali, AMD, SiS byly v naprosté menšině, takže se nedá nic vyvozovat, ale také si nevzpomínám na žádný problém. VIA byly asi na stovce z těch strojů a z toho asi 12 mělo nějaký problém dík čipsetu. Třeba nekompatibilitu s určitou AGP grafikou nebo známé problémy s přenosem souborů nad 128 MB. I am sorry. Svému zaměstnavateli ani zákazníkům desky s VIA zásadně nedoporučuji. I když mám doma na druhém PC desku s KT400 a také běhá bez potíží.

Vyjadřuji se dost jasně? Toto není flame, toto je moje osobní zkušenost.
Odpovědět0  0
Pavel Matějka | 13.4.20046:33
Nějak nechápu závěry... Přece když nic speciálního na motherboardu nepotřebuji, proč to mít ­(a platit­)? Desek s RAIDem, Gb ethernetem a serial ATA je přece dostatečný výběr, co je špatného na desce, která je nemá a poskytne uživateli přesně to, co potřebuje? Já sám teď doma honím desku se SiS 748 od Gigabytu ­- je skvělá a stála 1760 Kč včetně DPH! Už dávno jsem udělal zkušenost, že drahé ­"prkno­" s mnoha featurami, které bych možná mohl využít v budoucnu, je k ničemu ­- měním motherboard vždy s novým procesorem ­(samozřejmě ne 2x ročně­) a kupuji to, co přesně potřebuji, za co nejrozumnější cenu. Mimoto snad žádné čipsety nezpůsobují tolik problémů, jako oblíbené VIA.
Odpovědět0  0
Daves Man | 13.4.200416:32
Příspěvek byl odstraněn redakcí pro použití vulgárních výrazů.
Odpovědět0  0
stax (4) | 13.4.200418:24
Příspěvek byl odstraněn redakcí pro použití vulgárních výrazů.
Odpovědět0  0
DavesMan (187) | 13.4.200418:36
Příspěvek byl odstraněn redakcí pro použití vulgárních výrazů.
Odpovědět0  0
MiraLol | 13.4.200419:35
No mily Davesi, to ze mas zkusenosti s jednou deskou z tebe dela znalce? Nechej se zamestnat do reklamacniho oddeleni nejakeho velkeho distributora a pochopis :o­) Do te doby muzes akorat tak hyrit sprostyma slovama...
Odpovědět0  0
DavesMan (187) | 13.4.200420:27
No, jestli umis cist, tak mam zkusenosti se dvěma! :o­) Dlouhodobě ­- tj. to, co jsem měl doma. A PCček jsem sestavil mraky a jelikož stavim zásadně AMD, tak jsem jel právě nejvíc VIA Apollo KT x00. A to od 133A přes 400 až po 600 a nebyl jedinej problém, kterej by se dal vyčíst chipsetu ­(kromě MSIčka, tam nešel zvuk, ale to byla chyba Realteku ALC650 a po reklamaci jede OK­). A právě proto, že jsem dělal i s nForce2, tak si VIA chipsety nemůžu vynachválit ­- asi 3 tejdny jsem tak ňák průběžně řešil problém s DVD palírnou a pak mě napadlo odinstalovat NVIDIácký IDE drivery ­- a bylo po problému ­- pálí jako po másle. Tohle se mi prostě u VIA nestane ­- nasázim tam Hyperiony ­(mam je i osobně doma­) a pálim ­(mimochodem skoro stejná mechanika LiteON 811S ­/ 851S­) úplně bez problémů. Nevim jak pro Intel ­(ale jen naprostej idiot by dal Pentiu něco jinýho než Intel chipset­), ale pro AMD je to bezchybná platforma ­(pokud se na tom nepodepíše výrobce desky :­-­( )
Odpovědět0  0
stax (4) | 13.4.200421:38
Příspěvek byl odstraněn redakcí pro použití vulgárních výrazů.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.