reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Alienware Nyx: domácí herní stanice pro čtyři lidi

3.1.2022, Jan Vítek, aktualita
Alienware Nyx: domácí herní stanice pro čtyři lidi
Společnost Alienware ukázala koncept své domácí herní stanice zvané Nyx, kterou lze označit za herní základnu schopnou zabavit až čtyři lidi najednou, přičemž každý může hrát něco jiného. Jak to funguje?
Alienware Nyx tak coby koncept neexistuje v podobě hotového produktu a možná ani nikdy nebude. Stojí za ním ale jednoduchá myšlenka a nápad vytvořit domácí herní stanici, na níž budou moci běžet až čtyři hry najednou, které pak budou streamovány na různá další zařízení v domácnosti, čili dejme tomu notebook, televizor, telefon či tablet. Je přitom zřejmé, že takové zařízení by mohlo reálně najít uplatnění v případě, kdy by jeho výhody dokázaly překonat jiná dostupná řešení, a to třeba v podobě kombinace samostatných výkonných herních systémů a online streamovacích služeb. Záležet tak bude především na ceně a také na tom, jak dobře bude lokální streamování fungovat. 
 
 
Aktuálně se ani nedozvíme, na jakém hardwaru by tento systém měl být založen. Ukázána byla prostě jen skříň a pak už jen ukázka provozu, v níž byl spuštěn Cyberpunk 2077 a ten pak streamován postupně na Smart TV, notebook a stolní PC. 
 
 
To bylo později doplněno o další spuštěnou hru, a sice Rocket League, která běžela vedle Cyberpunku, což bylo možné i v režimu rozdělené obrazovky na jednom televizoru. 
 
 
Nyx ale v žádném případě není připraven pro trh a Alienware/Dell jej však chtějí dále rozvíjet. Lze si ale představit, že tento systém by mohl běžet na serverovém hardwaru, i když to by zřejmě znamenalo velice vysokou cenu, takže si můžeme představit spíše HEDT procesor jako některý z Threadripperů doplněný dejme tomu o dvě grafické karty a především pak příslušný software, který umožní plynulý provoz a streamování více her najednou. 
 
Zdroj: THW


reklama