reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
25.1.2021, Milan Šurkala, aktualita
Firma Alphabet, která je mateřskou společností Googlu, ukončila projekt balónů Loon, které měly přinést internetové spojení do oblastí bez pokrytí do chudých a odlehlých oblastí, kde jsou běžné formy připojení nemožné nebo velmi drahé.
laren (231) | 25.1.202122:58
lol
Odpovědět1  0
honza1616 (3636) | 25.1.202117:07
Zajímavé by bylo jak by chtěli udržet ten balón ve vymezené oblasti, co když ho proudy větru zanesou nad moře ?? Nebo to by byl ukotven k zemi? To mi taky nepřijde moc dobré, co když by do lana narazilo letadlo?
A v dnešní doby i drony, nějakej pitomec by se chtěl podívat jak ten vysílač vypadá a poryv větru by ho zatlačil do balónu a ten se protrhl!?
Odpovědět1  1
DarkRichelieu (1230) | 25.1.202119:13
No vize budoucnosti měla být zhruba laiksky řečeno takhle: zasvinit oblohu balónama a ty budou volně plout v cca 20km, takže žádný dron se na ně dívat jen tak nebude :­) A samozřejmě by byl aktivní jen v dané oblasti kde má být. Solární panely s příkonem 100W atd. Stanice s náhradníma balónama pro doplňování stavů při poruše, nedostatku balonů na daném místě atd. No žádná levná sranda to nebyla a mělo jich být daleko víc než toho ­"smetí­" od Muska. Které paradoxně z dnešního pohledu vypadá dlouhodobě levněji, schopněji a méně to zasviní oblohu. Samozřejmě Google není Musk, Google je ta zlá korporace, která sleduje lidi, pracuje pro armádu a nemá ráda Trumpa :­), takže prachy do toho nikdo moc nesypal, protože na domorodcích se nedá moc vydělat a 4G je pasé, zvlášt když nastupuje 5G a intenzivně se pracuje na 6G. Musk si to může dovolit, být dlouhodobě ve ztrátě, a když už něco vyděláte tak jen díky emisním povolenkám pro ostatní ­"zlé­" automobilky a ještě vám za to greenwashing people tleskají jako mesiášovi a akcie vám letí prudce nahoru :D Mnozí googlu říkali že je to blbost, ale co kdyby se jim to povedlo :)
Odpovědět1  2
batmaster (699) | 25.1.202113:31
Opravdu nejsem odborník na tento druh spojení ­(­"družice­" na balónu­), ale jako laik jsem byl od začátku dost skeptický. Aby byl takový druh šíření internetu ekonomický a na sebe si vydělal v chudých zemích, tak tomu snad nevěřili i oni. :/
Odpovědět3  0
doriel (497) | 27.1.202110:48
No tak já nevím, ale šlo jim teda o dobro aby měli všichni internet, nebo na tom chtěli vydělávat? To jim nedošlo že to asi nebude lukrativní, když dělali projekt pro nejchudší země? No tý vorle. Zase jsou peníze až na prvním místě. Kolik ten balon stojí milion dolarů? Si jich Alphabet vydělá za den 1000. Hajzli chamtiví, ať se udáví. Hlavně že lidi chcípaj hlady. Internetu se nanajedí.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.