reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Amazon testuje dálkově ovládané helikoptéry pro rychlé dodání zboží

2.12.2013, Jan Vítek, aktualita
Amazon testuje dálkově ovládané helikoptéry pro rychlé dodání zboží
Amazon u nás v této době rozdmýchává vášně svým plánem postavit u letiště v Ruzyni velkou halu, z níž by mělo proudit zboží nejen k českým zákazníkům. Jinde ale pracuje na systému Amazon Prime Air, který k dodávání zboží využije zatím nevídaný způsob.
V pořadu American 60 Minutes se včera objevil CEO firmy Amazon, Jeff Bezos, který zmínil, že jeho firma pracuje na systému doručování zboží využívajícím malé dálkově řízené helikoptéry, tzv. Octocopters. Ty připomínají armádní drony, ovšem na rozdíl od nich může cíl očekávat, že mu na dvorku nepřistane raketa, ale objednaný balík. Jako vedlejší zprávu pak můžeme zmnit, že divize Amazon Web Services vyvíjí soukromý cloudový systém pro CIA.





Služba by měla fungovat v podstatě jednoduše. U vybraného zboží si vybereme dodání Prime Air a poté můžeme očekávat, že nám do půl hodiny přistane na vybraném místě. Jsou tu pochopitelně očividné překážky, které se týkají třeba bezpečnosti, spolehlivosti či dostupnosti této služby, ale od toho tu je zkušební provoz.





Jedna Octocopter zvládne přepravit maximálně 2,3 kg nákladu, což dle Bezose může pokrýt celkem 86% dodávek, ovšem samozřejmě pouze s ohledem na hmotnost. Amazon Prime Air však má před sebou také proces, během nějž má získat povolení k provozu, což může trvat až pět let, pokud vůbec bude úspěšný. Nicméně firma doufá, že tuto službu nabídne již v roce 2015.



Zdroj: Hexus.net

reklama