Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD chystá na konec února další Capsaicin

14.2.2017, Jan Vítek, aktualita
AMD chystá na konec února další Capsaicin
V minulém roce si AMD přichystalo v rámci příhodně pojmenované akce Capsaicin pikantní novinky. V březnu 2016 jsme se tak poprvé dozvěděli z oficiálních zdrojů detaily o grafické generaci Polaris a také viděli roadmap vedoucí až k Navi. Co to bude nyní?
Pokud byl na loňském GDC v březnu představena především generace Polaris a také karta Radeon Pro Duo, pak nyní můžeme očekávat, že letos se to samé bude týkat GPU Vega. Půjde rovněž o akci Capsaicin na GDC (Game Developers Conference), která proběhne dne 28. února, což je již oficiální.





Není zřejmé, zda AMD tuto akci využije i pro představení procesorů Ryzen, nebo si pro ně přichystá něco speciálního. Nyní už nejde pouze o Capsaicin, ale také o Cream, přičemž to první bude veřejný livestream a druhé zase setkání s vývojáři, kterého se zúčastní například lidé z firem Epic či Unity.





Je velice nepravděpodobné, že by AMD na GDC 2017 oficiálně představilo grafické karty s čipy Vega a uvedlo je na trh. Ale přinejmenším bychom se o nich měli dozvědět nové informace o výkonu, chystaných verzích a podobně. Není totiž vůbec vyloučeno, že je na trh doprovodí také nové karty s vylepšenými čipy Polaris, čili celá nová generace Radeonů, která už bude na rozdíl od RX 400 úplná včetně hi-endu.

Popis akce mluví pouze o grafických a VR technologiích a o setkání s vývojáři. O procesorech či snad konkrétně o generaci Ryzen nepadlo ani slovo, ovšem ty mají dle evropských obchodů přicházet na sklady právě od 28. února, takže nám může být celkem jedno, jestli budou představeny také na GDC 2017, nebo někde jinde. Každopádně to bude pro AMD velice zásadní doba, v níž vyvrcholí jeho snahy z posledních let.

Nakonec můžeme ještě zmínit nové ovladače Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.2.1, které přichází optimalizované pro hry For Honor a Sniper Elite 4 se slibem 4 až 5% nárůstu výkonu na kartě Radeon RX 480 a také s profily pro CrossFire na DX11.

Zdroj: VideoCardz
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.