Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD chystá nové Radeony HD 7000 na polovinu tohoto roku

18.2.2013, Jan Vítek, aktualita
AMD chystá nové Radeony HD 7000 na polovinu tohoto roku
Minulý týden se objevila zpráva, dle níž AMD nechystá žádná nová GPU pro tento rok, což, jak se ukázalo z víkendové telekonference této firmy, není tak úplně pravda. Stále sice platí, že nová generace grafických čipů, čili Radeony HD 8000,...
Minulý týden se objevila zpráva, dle níž AMD nechystá žádná nová GPU pro tento rok, což, jak se ukázalo z víkendové telekonference této firmy, není tak úplně pravda. Stále sice platí, že nová generace grafických čipů, čili Radeony HD 8000, letos nejspíše nepřijde a pokud, tak až na sklonku roku. Nicméně byla přehlédnuta možnost, že AMD obohatí stávající řadu HD 7000 o nové modely, protože tu můžeme přeci jen už nějaký ten pátek považovat za kompletní.





Nicméně NVIDIA se chystá již brzy představit svou GeForce Titan, takže tak bude mít v cenovém rozmezí 900 - 1200 USD dva modely (druhým je dvoučipová GeForce GTX 690), zatímco AMD Radeon HD 7990 se dvěma čipy se prodává za cca 800 USD, pokud tedy nepočítáme ARES II od Asusu s cenou 1600 USD.

Jaká bude tedy nová strategie firmy AMD pro tento rok? Jednak tu máme již ohlášenou akci Never Settle Reloaded, v jejímž rámci dostaneme k výkonnějším kartám vybrané kvalitní herní tituly jako Crysis 3, Far Cry 3, Bioshock Infinite, Tomb Raider 2013, a Devil May Cry. Dále jsme se opět dozvěděli o tom, že AMD bude pracovat na ovladačích, přičemž nové verze s WHQL se mají objevovat alespoň jednou za měsíc (vedle různých betaverzí). A nakonec je tu zmínka o významných přírůstcích v nabídce karet Radeon HD 7000, které se mají objevit do konce června.

Co se za tímto posledním bodem konkrétně skrývá, na to si budeme muset počkat.

Zdroj: techPowerUp