Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD dnes oficiálně uvedlo Live!

31.5.2006, Milan Šurkala, aktualita
AMD dnes oficiálně uvedlo Live!
Už poměrně dlouhou dobu se mluví o multimediálních počítačích AMD Live! (konkurence Intel Viiv), ale až dnes Live! oficiálně spatřilo světlo světa. O požadavcích jsme už nejednou mluvili, zdá se, že byly částečně upraveny. Podmínkou je dual-core...
Už poměrně dlouhou dobu se mluví o multimediálních počítačích AMD Live! (konkurence Intel Viiv), ale až dnes Live! oficiálně spatřilo světlo světa. O požadavcích jsme už nejednou mluvili, zdá se, že byly částečně upraveny. Podmínkou je dual-core procesor AMD Athlon 64 X2, nejméně model 4200+.



Počítače, které budou splňovat požadavky AMD Live!, mohou začít bezplatně využívat pět služeb (programů) AMD Live! Entertainment Suite ze stránek www.amdlive.com.
AMD LIVE! On Demand (Orb Networks) - nástroj pro ukládání videa na vzdálené počítače, PDA a vzdálená správa.
AMD LIVE! Compress - má umožnit snížit velikost souborů až na desetinu při co nejmenším zhoršení kvality obrazu.
AMD LIVE! LogMeIn - vzdálený přístup k AMD Live! PC a získávání obsahu na dálku.
AMD LIVE! Network Magic - jednoduše ovladatelný správce domácí sítě.
AMD LIVE! Media Vault™ - možnost zálohovat si obsah na internetu, každý zaregistrovaný uživatel má k dispozici 25GB zdarma, za místo navíc se platí.

Prvními výrobci, kteří s výrobou AMD Live! PC začínají, jsou Acer, Alienware, Fujitsu Siemens Computers, Gateway, HP, Sahara a Tsinghua Tongfang, první počítače se objeví v červnu.

Zdroj: www.amd.com, www.amdlive.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.