reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD dnes poodhalí Vegu, Navi i Zen+

16.5.2017, Jan Vítek, aktualita
AMD dnes poodhalí Vegu, Navi i Zen+
Už před řadou dní se objevila zpráva, že AMD na dnešní den chystá představení Vegy, nástupnické architektury Navi a také procesorové architektury Zen+. Ta nastoupí za aktuální Zen, která s námi však ještě nejakou dobu pobude.
Stále očekáváme, že samotné produkty založené na GPU Vega budou představeny až na Computexu na konci tohoto měsíce, takže dnes se bude AMD věnovat spíše samotným technologiím. Mohlo by nás ale už zkusit namlsat prezentací výkonu, která už nebude tak neurčitá jako dříve, kdy mluvilo prostě o Doomu v rozlišení 4K na 60 FPS.





To, že se na dnešek něco chystá, svým způsobem už potvrdili Chris Hook a Raja Koduri z AMD ve svých tweetech, kde hashtag #sweet16 bezpochyby znamená 16. květen, i když obvykle jím spíše teenageři slaví své 16. narozeniny. Jinak jde ale jako obvykle o nicneříkající sdělení, která mají pouze jediný účel, a to zvednout zájem o to, co se chystá.







Raja Koduri pak obecenstvo na Twitteru žádal, aby dokončilo následující větu: “We stand today on the edge of a new frontier“, čili že dnes stojíme na kraji nové hranice (ze slavného projevu J.F. Kennedyho), takže nyní už jen zbývá si počkat, zda AMD dostojí tomuto povyku. Co konkrétního ale očekáváme? Mělo by jít především o odhalení produktových roadmap týkajících se i produktů, které ještě pár let neuvidíme. AMD ale možná také už ukáže samotnou kartu RX Vega nebo jeden z procesorů Ryzen 9 “ThreadRipper”. Uvidíme.
reklama