Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD Live! konkurencí Intel Viiv

6.1.2006, Milan Šurkala, aktualita
AMD Live! konkurencí Intel Viiv
O Intel Viiv jste už asi slyšeli. Jedná se o plně multimediální počítače, které svými funkcemi nahrazují snad všechnu domácí elektroniku od počítače, přes televizi, video až po DVD přehrávač a rekordér. Společnost AMD před nějakou dobou...
O Intel Viiv jste už asi slyšeli. Jedná se o plně multimediální počítače, které svými funkcemi nahrazují snad všechnu domácí elektroniku od počítače, přes televizi, video až po DVD přehrávač a rekordér. Společnost AMD před nějakou dobou prohlásila, že chce rovněž mít takovou značku počítačů, na realizaci přišel čas právě teď.



Stejně jako Intel Viiv, i AMD Live! bude muset být vybaven dvoujádrovým procesorem, v tomto případě Athlonem 64 X2. Zatímco Intel vyžaduje ještě chipset a síť Intelu, AMD je v tomto ohledu vstřícnější a volbu nechává na výrobcích těchto počítačů.

Samozřejmě, dvoujádrový procesor AMD není jedinou podmínkou. Systém by měl být vybaven operačním systémem Windows XP Media Center Edition 2005. Hardware a software počítače by měl umožňovat prohlížet a sdílet fotografie, vypalovat nahrané televizní pořady, videa, hudbu a obrázky na DVD nebo CD a rovněž přenášet tento digitální obsah na mobilní zařízení. A to velmi rychle a pohodlně.

Zdroj: www.xbitlabs.com, www.pcpro.co.uk, www.amd.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.