reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD Mantle se uplatní i u her Thief, Star Citizen a dalších

4.11.2013, Jan Vítek, aktualita
AMD Mantle se uplatní i u her Thief, Star Citizen a dalších
Společnost AMD stačila společně s novými Radeony představit také API Mantle jako low-level grafické rozhraní pro architekturu Graphics Core Next. Na rozdíl od OpenGL či Direct3D je tedy určeno jen pro architekturu GCN, jejíž potenciál však...
Společnost AMD stačila společně s novými Radeony představit také API Mantle jako low-level grafické rozhraní pro architekturu Graphics Core Next. Na rozdíl od OpenGL či Direct3D je tedy určeno jen pro architekturu GCN, jejíž potenciál však bude moci plně využít, tedy alespoň dle zatím poskytnutých informací.




Thief


Co je ale v tomto ohledu nového? Již dříve jsme se mohli dozvědět, že Mantle využije herní titul Battlefield 4 a dle nejnovějších informací přímo od AMD si toto API osvojí také hry Thief od Eidos-Montréal, která má přijít na trh v únoru, a Star Citizen od Imperium Games, na jejímž financování se podílí široká veřejnost.




Star Citizen


Tím to však nekončí. Oxide Games momentálně vyvíjí nový 64bitový engine Nitrous, jenž bude rovněž podporovat nové API. Všechny tři firmy, čili Cloud Imperium Games, Eidos-Montréal a Oxide Games, doprovodí AMD a DICE na AMD Developer Summit, který proběhne ve dnech 11. až 14. listopadu v San Jose. Oxide Games na něm předvedou výhody Mantle týkající se vyššího výkonu.

AMD tedy pokračuje v navazování stále užších kontaktů s herními vývojáři, které už nejsou pouze o podpoře a optimalizaci herních titulů nebo jejich přibalování k vybraným grafickým kartám. Uživatelé si tak už nemohou všímat pouze toho, jaký hrubý výkon daná karta nabízí. Velmi zajímavé jsou také právě ony tituly zdarma a brzy k tomu přibyde i podpora Mantle, která by mohla být velmi důležitým závažím na miskách vah.

Zdroj: TZ AMD
reklama