reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD možná zcela zruší dvoujádrové procesory Phenom - doplněno

12.6.2008, Jan Vítek, aktualita
AMD možná zcela zruší dvoujádrové procesory Phenom - doplněno
Dle serveru HKEPC by společnost AMD mohla zcela zrušit plánované dvoujádrové procesory Phenom, které mají být založeny na architektuře K10 a vyráběny 65nm procesem. Důvod prý není jasný, ale mohlo by se za tím skrývat to, že společnost chce...
Dle serveru HKEPC by společnost AMD mohla zcela zrušit plánované dvoujádrové procesory Phenom, které mají být založeny na architektuře K10 a vyráběny 65nm procesem. Důvod prý není jasný, ale mohlo by se za tím skrývat to, že společnost chce minimalizovat náklady, zvláště když je návratnost vývoje takovýchto procesorů spíše diskutabilní.



AMD prý již o zrušení procesorů Kuma zpravilo své partnery z řad výrobců základních desek a místo nich má připravit dvoujádrové procesory vyráběné 45nm procesem, které by se objevily na konci tohoto roku. Pokud se zprávy potvrdí, bude to nejspíše znamenat prodloužení životnosti starých dvoujádrových Athlonů X2, protože by za ně AMD nemělo zatím náhradu.

Společnost AMD se však již proti těmto zprávám ohradila a slovy svého mluvčího (Jake Whitman) médiím sdělila, že: "Tyto spekulace nejsou vůbec pravdivé. Stále se chystáme vypustit dvoujádrový procesor Kuma v druhé polovině roku 2008." Dále také vysvětluje situaci kolem dvoujádrových Phenomů, které prý jeho firma nikdy neslibovala, pouze říkala, že zhruba v době vypuštění Phenomů se objeví i nové dvoujádrové procesory, což bylo mylně interpretováno tak, že půjde o Phenomy. Nová dvoujádra však budou 65nm a založená na jádru Star.

Zdroj: X-bit labs
reklama