Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD nabídne grafiku FirePro R500 pro datová centra

25.2.2013, Jan Vítek, aktualita
AMD nabídne grafiku FirePro R500 pro datová centra
Dnes společnost AMD představila novou profesionální grafickou kartu FirePro R5000, která je určená pro datová centra a vzdálený monitoring s využitím technologie PCoIP (PC over IP) od Teradici. Sama o sobě je však samozřejmě vybavena vlastním...
Dnes společnost AMD představila novou profesionální grafickou kartu FirePro R5000, která je určená pro datová centra a vzdálený monitoring s využitím technologie PCoIP (PC over IP) od Teradici. Sama o sobě je však samozřejmě vybavena vlastním GPU, které je založeno na archutektuře GCN - Graphics Core Next a pro přenosy obrazu po síti využívá také bezpečnostní protokoly.





Teradici PCoIP zde využívá čip TERA2240 a slibuje přenos obrazu s velmi malým zpožděním, přičemž zmíněný procesor je schopný přenášet data rychlostí 300 megapixelů za sekundu a "krmit" tak až čtyři monitory s až 60 FPS.

Dále nám R5000 slibuje umírněnou spotřebu (maximálně 150 W a technologie AMD PowerTune a AMD ZeroCore Power), efektivní chlazení. jednoduché využití a flexibilitu (hodí se do pracovních stanic i serverů). Na kartu zákazník dostane tříletou záruku, přičemž tři roky jsou dle tiskovky také minimální doba, po kterou by karta měla sloužit.

Co se týče technických podrobností, pak karta je založena na čipu Pitcairn LE (28nm) na 825 MHz, nabídne 768 shaderů, 48 TMU, 32 ROP, dále 2 GB paměti GDDR5 na 3200 MHz se 256bitovým rozhraním, je jednoslotová s délkou 279 mm a kromě síťového rozhraní nese dva DisplayPort.

Zdroj. TZ AMD
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.