Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD Phenom Triple-Core skutečností

18.9.2007, Jan Vítek, aktualita
AMD Phenom Triple-Core skutečností
Před několika hodinami vypršelo embargo na zprávy o tříjádrových procesorech AMD Phenom, a tak můžeme dohady o nich potvrdit z oficiálního zdroje. Dle tiskové zprávy AMD tyto procesory budou k dispozici v prvním čtvrtletí následujícího roku,...
Před několika hodinami vypršelo embargo na zprávy o tříjádrových procesorech AMD Phenom, a tak můžeme dohady o nich potvrdit z oficiálního zdroje. Dle tiskové zprávy AMD tyto procesory budou k dispozici v prvním čtvrtletí následujícího roku, zatímco již dříve oznámené čtyřjádrové Phenomy jsou stále plánovány ještě na tento rok.



"S pokročilou vícejádrovou architekturou je AMD na unikátní pozici, aby mohlo poskytnout širší rozsah kvalitních desktopových řešení a poskytnout našim zákazníkům a koncovým uživatelům "chytřejší volbu," řekl Greg White, viceprezident a generální manažer desktopové divize firmy AMD. Dle mínění AMD je tak na trhu místo pro širší výběr mezi vícejádrovými procesory, mimo jiné proto, že čtyřjádrové procesory měly u desktopů méně než 2procentní podíl v druhém čtvrtletí 2007.


- klikněte pro zvětšení -

Tříjádrové procesory Phenom tedy budou založeny na Direct Connect architektuře s integrovaným paměťovým řadičem, AMD Balanced Smart Cache se 2 MB sdílené L3, 512kB L2 cache na jádro, technologií HyperTranspor 3.0 s propustností až 16 GB/s a Cool'n'Quiet 2.0. Podle aktualizované roadmapy se tedy tříjádrové AM2+ Phenomy objeví pod kódovým označením zatím neznámým zhruba v době, kdy se do světa vypustí i dvoujádrová Kuma.

Zdroj: AMD