reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD plánuje produkovat ATI GPU v nové The Foundry Company

9.10.2008, Jan Vítek, aktualita
AMD plánuje produkovat ATI GPU v nové The Foundry Company
V těchto dnech se mluví především o společnosti AMD a její nové strategii. Nyní se objevila zpráva, že AMD společně s investiční společností ATIC hodlá v nové The Foundry Company produkovat nejen procesory x86 pomocí SOI (Silicon-On-Insulator)...
V těchto dnech se mluví především o společnosti AMD a její nové strategii. Nyní se objevila zpráva, že AMD společně s investiční společností ATIC hodlá v nové The Foundry Company produkovat nejen procesory x86 pomocí SOI (Silicon-On-Insulator) procesu s použitím high-k dielektrika, ale také svá GPU ATI Radeon.



Ta se však vyrábí poněkud odlišným procesem využívajícím low-k dielektrika, což znamená, že se na to společnost musí nejdříve připravit. Proto se také The Foundry Company spojila s IBM v alianci a jak řekl Drew Praire, mluvčí AMD, příslušně zvýší svou výrobní kapacitu, aby mohla uspokojit požadavky dalších zákazníků. Situace se může nakonec vyvinout tak, že AMD bude mít v The Foundry Company ještě lepšího spojence pro výrobu grafických čipů, než má dnes v jiných společnostech, který ji zajistí lepší služby.

Otázkou také je, jak jde dohromady výroba GPU v továrnách AMD a všem dobře známé nedostatečné výrobní kapacity, s nimiž se tato firma dlouhodobě potýká. Je asi pochopitelné, že i ve vylepšených továrnách Fab 30 a 38 budou mít přednost především procesory, které si AMD nemůže vyrobit nikde jinde, kdežto grafické čipy samozřejmě ano.

Zdroj: X-bit labs
reklama