reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD se dělí na dvě skupiny

13.6.2014, Jan Vítek, aktualita
AMD se dělí na dvě skupiny
Společnost AMD dnes ohlásila, že v souladu s její již dříve zvolenou strategií se rozdělí na dvě skupiny. Že nejde o náhlé rozhodnutí ukazuje už jen to, že tyto skupiny oficiálně vzniknou již prvního července.
Rory Read, prezident a CEO firmy AMD, oznámil, že rozhodnutí vytvoření dvou skupin je součástí velkého plánu, který odstartoval před dvěma roky. Jde o strategii, která má za úkol firmu restartovat, akcelerovat její vývoj a zcela ji transformovat v novou společnost. Rory Read také dále mluví o diverzifikaci produktového portfolia, o čemž jsme se mohli dozvědět již dříve. Jde v podstatě o to, že AMD se nehodlá zabývat pouze výrobou procesorů typu x86 a příslušného hardwaru a daleko více se bude zabývat architekturou ARM.





Na jaké skupiny se nám tedy AMD rozdělí? Jednak tu bude Computing and Graphics Business Group, která se postará o klasický hardware pro PC včetně grafických karet, a to i těch profesionálních (FirePro). Stejně tak si vezme na starost i vývoj a marketing. Tuto skupinu povede John Byrne, dosavadní Chief Sales Officer, a nás tedy budou do budoucna zajímat produkty od této poloviny AMD.

Enterprise, Embedded and Semi-Custom Business Group bude vyrábět především servery, integrovaná řešení a různá jiná, která budou šita na míru, a to i zde včetně vývoje a marketingu. Tuto skupinu bude mít na starost Dr. Lisa Su, jíž se bude John Byrne zodpovídat.

AMD tedy má velkou důvěru ve schopnosti Lisy Su, která do firmy přišla teprve v roce 2012, ale za sebou již měla 13letou kariéru v IBM, kde pracovala i na vedoucích pozicích. Uvidíme také, jaký efekt bude mít toto rozhodnutí, respektive zda vůbec budeme moci něco postřehnout.

Zdroj: TZ AMD
reklama