reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
19.2.2013, Jan Vítek, článek
Server techPowerUp přinesl přepis nedávného rozhovoru mezi zástupci firmy AMD a novináři, který se týkal nejbližší budoucnosti a strategie této firmy výhradně s ohledem na grafické karty. My nyní přinášíme zkrácený výtah s tím nejzajímavějším...
Talklive | 19.2.201321:07
AMD ma stale plne usta, ale zial porovnavat Titan s Aresom nejde, je to boj jedneho chipu proti dvom, ak uz tak mozu porovnavat Titan SLI s Aresom a vtedy nastane situacia, ze Ares bude rozbity ako ked Chaplin rozbijal hodinky. A to je rec len o vykone a o prevadzkovych vlastnostiach nehovorim. Titan z vykonom aky pred par rokmi mali najvykonnejsie superpocitace sveta za pristupnu cenu? Na jednom chipe? S uzasnou spotrebou vzhladom na vykon? Bude otazny relany herny vykon a vyladenost ovladacov, ale pokial Nvidia zamaka tak nebude mat problem, predsa len mat jednochipovu kartu s vykonom dvojchipovych rieseni, bez vedlajsich ucinkov typu microstrutterign, frame latania, spotreba je jednoducho parada. A k hram, no niekto rad uprednostni hru a niekto zase dukaty, dovolit si tvrdit ze jedno alebo druhe rriesenie je lepsie sa neda. Okrem toho kupony na hry sa daju zohnat za par drobnych narozdiel od zlatakov, dnes hry pribaluju ku kartam, doskam a neviem comu.. Nvidia je spicka to je kazdemu jasne a nepotrebuje ani oblbovavat idiotskymi vyrokmi predstavitelov..
Odpovědět0  4
LudvaII (9) | 21.2.201311:38
"Nvidia ­- technologický král­" ?! Nesmíš toho tolik brát, aby jsi večer nebyl tolik v euforii. :D Těžko, AMD se jí vyrovná a leckde jí i efektivněji s lepšími náklady předčí. Právě i s novou řadou grafik HD 7000, které se AMD moc povedly. Titan to je takové to přeměřování, že. A ­"idiotské­" vyjádření mají pánové z marketingových oddělení obou táborů, tak se tady tak nerozplývej. Jsi s tím směšný. Mám několik strojů a v nich grafiky od obou táborů, aby bylo jasno. :)
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 21.2.201311:59
Ano chce to brát sportovně. Mimochodem ze samotných pánů z AMD čišelo dětinské nadšení z toho, že si můžou rýpnout, ­"zahypovat­" a pobavit se. Jiní to holt berou vážněji.
Odpovědět0  0
JUWARE (489) | 23.2.201313:33
No oni to vážně v marketingovém oddělení brát musí, jelikož jde o nemalé peníze. Nejde ani tak o samotný prodej těch top karet, ale když bude mít společnost X tu nej kartu na trhu a společnost Y bude ta druhá, tak i ty levnější modely se budou spíše prodávat značky X, protože zákazníci si řeknou, to je ta firma co má ty nejlepší grafiky. Přiznávám, že osobně spíše preferuji karty nVidia, ale to je jen čistě z osobních preferencích a zkušeností. Rozhodně tím však neříkám, že jsou karty AMD špatné. Fascinuje mě spíše, když někdo kdo nemá nic s danou společností společného a bezhlavě jí hájí a pěje na její stranu chvalozpěvy a mnohdy i smyšlené, kterým pak sám uvěří. Úplně stejné to je u AMD vs Intel. Nejlepší je nechat rozhodnout trh, kde se určí, který produkt je nejzajímavější. Chci říct, že o ty top modely nikdy moc nešlo a jedná se spíše jen o dobrý pocit, že jsou první. Ruku na srdce, kolik z vás si bude kupovat kartu, jejíž cena převyšuje částku 20tis. Kč?
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.