reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD ukázalo Temash a Kabini v akci

5.4.2013, Jan Vítek, aktualita
AMD ukázalo Temash a Kabini v akci
Společnost AMD včera zveřejnila video s živou prezentací tabletu a multimediálního konvertibilního notebooku, přičemž obě tato zařízení jsou založena na příští generaci mobilních APU (Accelerated Processing Unit) Kabini a Temash (ty AMD...
Společnost AMD včera zveřejnila video s živou prezentací tabletu a multimediálního konvertibilního notebooku, přičemž obě tato zařízení jsou založena na příští generaci mobilních APU (Accelerated Processing Unit) Kabini a Temash (ty AMD označuje také jako SoC - System on Chip). Již dříve jsme se mohli dozvědět, že jde o jednotky založené na jádrech Jaguar (x86) a GPU Radeon HD řady 7000 pro DirectX 11.1. AMD je také mělo dle dřívějších zpráv představit ještě v prvním kvartálu tohoto roku, což tedy nevyšlo jen o pár dní., Nicméně ještě v březnu byla oficiálně představena generace Richland s grafickými jádry HD 8000 jako nástupce Trinity.


Nicméně nyní se můžeme podívat na to, co můžeme asi tak od Temash a Kabini očekávat. Jedná se o úsporná APU s ještě nižší spotřebou, než mají mobilní Richland. Temash je zaměřen spíše na podnikové tablety, jimž nabídne až čtyři jádra Jaguar a GPU Radeon HD 7000. AMD již předvedlo první hotový tablet vyrobený firmou Compal. Ten podporuje technologii Turbo Dock využívající dokovací stanici s klávesnicí a porcí portů navíc. Krom toho tu je také aktivní chladicí systém, jenž fouká vzduch na tablet, jehož APU v takovém případě může pracovat na vyšších taktech.






Vedle toho byl ukázán také konvertibilní notebook vybavený čipem AMD A6 "Kabini", který vyrobila firma Wistron. Ten nabízí také čtyři jádra a Radeon HD 7000, přičemž tato kombinace byla schopná rozpohybovat hru Torchlight II v DirectX 11 a rozlišení 1920 x 1080 na cca 25 FPS.





Uvidíme tedy, kdy se podobná zařízení dostanou na trh a za jakou cenu, což AMD neuvedlo.

Zdroj: X-bit labs
reklama