reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD začíná dodávat Phenomy II Formula1 pro nadšence

16.6.2009, Jan Vítek, aktualita
AMD začíná dodávat Phenomy II Formula1 pro nadšence
Společnost Advanced Micro Devices se nyní zaměřila na nadšence, či lépe řečeno "extrémní nadšence", kterým nejde o pořizovací cenu a spolehlivou výdrž hardwaru, ale pouze a jen o výkon, i když třeba jen krátkodobý. Právě jim přináší procesory...
Společnost Advanced Micro Devices se nyní zaměřila na nadšence, či lépe řečeno "extrémní nadšence", kterým nejde o pořizovací cenu a spolehlivou výdrž hardwaru, ale pouze a jen o výkon, i když třeba jen krátkodobý. Právě jim přináší procesory AMD Phenom II 42 TWKR Black Edition (TWKR jako tweaker), jež budou k dispozici pouze od výrobce. To nyní potvrdil i mluvčí AMD Steve Howard.



AMD Phenom II TWKR Black Editionse vyznačují otevřeným násobičem, jenž velmi usnadní pokusy o přetaktování, avšak do těchto procesorů budeme moci "pumpovat" až 200 W energie, což je jejich maximální spotřeba, takže bude zcela jistě zapotřebí i velmi výkonné chlazení.

AMD chce tyto procesory propagovat také pod označením Formula 1, ovšem dostanou se k nim pouze výrobci počítačů a jiní vybraní zákazníci. To je celkem pochopitelné, protože tyto modely budou vyžadovat speciální zacházení. Nepřímo by pak mohly být nabízeny v high-end sestavách, pokud se tedy v nich osvědčí. A co se týče jejich výkonu, mluví se zatím pouze o "neuvěřitelných taktech" a "vedoucí pozici v benchmarcích", ale konkrétní výsledky uvedeny nebyly. Očekává se ale pokoření prozatím nejlepšího výsledku Phenomu II, což je 7 GHz.

Zdroj: X-bit labs
reklama