Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD zavírá vývojové centrum čipů Geode

22.7.2006, Milan Šurkala, aktualita
AMD zavírá vývojové centrum čipů Geode
AMD plánuje zavřít vývojové centrum čipů Geode v Longmontu v Coloradu. 75 z celkových 150 zaměstnanců centra bude přesunuto do nového vývojového zařízení ve Fort Collins taktéž v Coloradu, zbývajících 75 zaměstnanců bude do konce roku propuštěno....
AMD plánuje zavřít vývojové centrum čipů Geode v Longmontu v Coloradu. 75 z celkových 150 zaměstnanců centra bude přesunuto do nového vývojového zařízení ve Fort Collins taktéž v Coloradu, zbývajících 75 zaměstnanců bude do konce roku propuštěno.



Procesory AMD Geode jsou používány například v set-top boxech, síťových routerech nebo například v Tablet PC. Procesory Geode byly původně vyráběny společností National Semiconductor, v roce 2003 ale jejich výrobu převzala firma AMD.

Podle mluvčí AMD Jennifer Robenalt zůstane společnost AMD stále zastoupena na tomto trhu, včetně zachování podpory Geode procesorů. Jeden z propuštěných zaměstnanců, který si pochopitelně nepřál být jmenován, se však nechal slyšet, že za uzavřením centra v Longmontu nejsou finanční důvody, nýbrž změna zaměření společnosti AMD.

Tuto verzi by podporoval nedávná událost, kdy AMD prodalo divizi procesorů Alchemy společnosti Raza Microelectronics, tyto procesory měly podobné určení jako čipy Geode. Ke konci března AMD celosvětově zaměstnávala 10246 zaměstnanců.

Zdroj: www.forbes.com, www.extremetech.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.