reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
10.11.2021, Jan Vítek, aktualita
Americká vláda se zaměřila na známou ransomwarovou skupinu REvil a její spolupracovníky. Za informace vedoucí k jejich dopadení nabízí odměnu milionů dolarů a vedle toho se připravuje i speciální zákon Ransomware Disclosure Act.
Bison (804) | 10.11.202121:42
odmena 10mil by mala byť vyplatená za hlavu každého zo spolku, samotná hlava by mala vždy stačiť ako dôkaz na vyplatenie odmeny, vezenie je zbytočne drahé , súdy pomalé.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 10.11.202121:56
Hlavu ­(odříznutou­) můžete usvědčit třeba z přepadení banky. ­(pokud byla kamera­) Nebo klidně i z vraždy, pokud je DNA, vlasy, nebo něco. Ale dost těžko z hackování. Za druhé si s dotyčným potřebujete popovídat. Ideálně, aby prásknul kamarády a zazpíval, kam dal lup. Na samotnou uříznutou hlavu nepolůmže ani waterboarding. Prostě nepromluví. A za další: lov lidíé i za ­"divokého západu­" kdy byla daleko menší hustota obyvatel, přinášel chyby. Dneska? Vypište zatykač ve stejném formátu a mafie prostě podřeže párvesnic a dostanete tisícovku hlav. A co na tom, že to nebyli. V nejhorším se to omluví podobností. ­(dvacetiletý něloch se přeci na první pohled podoba černochovi po šedesátce ne? Tvrdit něco jiného je rasismus..­)

PS: navíc je těžké vypisovat odměnu na konkrétní lidi, když NEVÍTE, kdo to je v reálném životě. Hele, na férovku: Tady jsou převážně lidé, zajímající se o IT. Čili technicky dost vzdělaní. Dávám výztvu: Najděte mě a přihlaste se. KAŽDÉMU kdo to zvládne koupím láhev něčeho k pití. ­(Tulamorka, Beefeater, solidní vodka, armagnac.. Prostě řádově petistovkovou flašku..­) Počítám, že se mi do měsíce osobně na ulici ozve NULA lidí.
Odpovědět0  0
evajosk (11) | 10.11.202118:54
no to snad bych se udal sám
Odpovědět0  0
doriel (497) | 10.11.202116:20
A co takhle napálit taky mega pokuty společnostem, co přeprodávají­/sbírají osobní data? Jako třeba náš šmejdský Avast, který si pak díky tomu že ta data sbíral vydělal miliardy? To nevadí, že? Nebo to byla náhoda, že se prodal tak draze? Za mě to nebyl žádný super systém, který by byl lepší než ostatní AV, naopak, byla to otravná appka, která neustále nutila ke koupi produktů pomocí strašících bannerů a PC znatelně zpomaloval.

Zákony platí jen pro ty dole, ty nahoře je tvoří, jak je stále lépe vidět.

PS ­- tím neobhajuji hackery. Ale neměří se všem stejným metrem.
Odpovědět4  0
Juras (59) | 10.11.202117:17
Záleží komu se taková data přeprodávají, bohužel. Cokoliv od Avastu si do PC nainstaluje snad jen neznalý uživatel. Jejich produkty se chovají jako malware.
Hackerské skupiny svou činností jsou sice nebezpečné a občas i vydělávají. Ale hlavně ukazují na díry v systémech, které nikdo neřeší.
Odpovědět4  0
lipo (113) | 10.11.202117:45
Te nikdo nenuti si to do pc instalovat, tak nechapu kde je problem? Cim jako porusili zakon?

Obchodní praktiky sice prasecky, straseni lidi.. Ale furt to neni mimo zákon
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.