reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Antec Cannon: otevřená skříň pro hi-end sestavy

25.5.2022, Jan Vítek, aktualita
Antec Cannon: otevřená skříň pro hi-end sestavy
Pokud je někdo ochoten vytáhnout z kapsy ekvivalent 500 eur za počítačovou skříň, pravděpodobně počítá i s využitím výkonných a drahých komponent. V případě Antec Cannon by ale také měl počítat s častým úklidem.
Antec Cannon je jednou z řady drahých designových skříní, které mají obvykle společnou vysokou cenu, použití kvalitních materiálů a také se při pohledu na ně trošku ztrácíme. Ani zde nám není hned jasné, na co se to vlastně koukáme, respektive k čemu mohou sloužit jednotlivé různé tvarované součásti. 
 
 
Ihned je ale patrné, že tato počítačová skříň nedokáže naši sestavu moc ochránit, takže by mělo být zakázáno se k ní přibližovat s pitím v ruce a baštit nad ní větrníky. Stejně je tak jasné, že bude třeba se více než v klasické skříni potýkat s prachem, neboť ten do běžného Middle Toweru sám od sebe nesedá a alespoň trošku nás před ním chrání filtry u ventilátorů. 
 
 
Co ale Antec Cannon naopak nabídne? Je to prostor pro dva samostatné okruhy vodního chlazení, čímž nemyslíme AiO chladiče, jak je vidět i z fotografie dole. Tam mimochodem na čele není expanzní nádoba, ale grafická karta s vodním blokem, k níž ovšem takovýmto způsobem rozhraní PCIe 4.0 asi nepřivedeme. Ovšem nikdo nás nenutí dávat grafickou kartu do této pozice a ta může být na svém (víceméně) obvyklém místě v levé části skříně. 
 
 
Deska je ale otočena o 90° a s ní i sloty, takže grafická karta bude v takovém případě mířit dolů. Namísto ní pak můžeme do přední části umístit velký radiátor. 
 
 
 
Cannon je tvořen z větší části hliníkem, někdy opracovaným pomocí CNC, vedle nějž tu jsou také tlusté průhledné panely. Nacpat do něj můžeme až tři 360mm radiátory, respektive dva 360mm (vpředu a v boku) a jeden až 420mm (vzadu) s tloušťkou alespoň 45 mm. 
 
A jak se dalo čekat, vzhledem k rozmachu M.2 SSD tu nenajdeme moc pozic pro úložná zařízení. Jsou jen čtyři pro SSD a jedno HDD. Zato pro zdroj je tu připraveno až 270 mm prostoru (z hlediska hloubky ATX zdroje), dále se sem vejde i E-ATX základní deska a délka grafické karty či karet tu vzhledem ke zpracování skříně v podstatě není omezena. 
 
Celkové rozměry skříně Antec Cannon jsou 604 x 261 x 481 mm (HxŠxV) a hmotnost je 10 kg. Cena byla stanovena na 495 eur. 
 
Zdroj: Antec


reklama