reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Antec Nineteen Hundred: vysoká skříň pro náročné uživatele

5.12.2013, Jan Vítek, aktualita
Antec Nineteen Hundred: vysoká skříň pro náročné uživatele
Známý výrobce počítačových skříní Antec si připravil nový model Nineteen Hundred, který tak už dle svého názvu patří mezi herní skříně. Jde o velmi vysokou skříň určenou pro výkonné sestavy s mnoha pevnými disky a velkou základní deskou.
Nová skříň Antec Nineteen Hundred tak není určena pro většinu sestav, však nemá smysl si koupit takto velkou skříň a provozovat v ní počítač se dvěma disky založený na základní desce ATX. Nineteen Hundred totiž zvládne ubytovat dokonce až 12 pevných disků plus dvě SSD a velkou základní desku formátu SSI CEB nebo plnohodnotné E-ATX. Na druhou stranu podporuje i Mini-ITX, ale takovou desku by si do této skříně nenainstalovat duševně zdravý člověk.





Její design je jednoduchý a využívá barevné detaily, a to buď v zelené nebo červené barvě. Jde o průduchy v čele skříně, silikonové podložky v diskových šuplících a záslepky karet, což se velmi podobá tomu, co nabízí u svých skříní Fractal Design.





V bočnici má tato skříň čiré plexi, jehož velikost víceméně odpovídá prostoru vyhrazenému základní desce. Díky tomu si můžeme udělat obrázek o tom, jak je tato skříň velká. Pokud byste raději znali přesné rozměry, pak ty jsou 696 x 223,6 x 555 mm (V x Š x H). Hmotnost uvedena nebyla, ale vzhledem k okolnostem musíme počítat s tím, že bude vysoko přes 10 kg.





O chlazení se zde postará šest 120mm ventilátorů s ložisky FDB (Fluid Dynamic Bearing), která slibují tichý provoz a dlouhou životnost. Tři jsou umístěny vepředu, dva nahoře a jeden vzadu, přičemž další dvě 120mm pozice jsou na diskové šachtě.

Grafické karty zde mohou mít délku až 330 mm a procesorový chladič může mít na výšku až 175 mm. Přední panel pak nese čtyři porty USB 3.0, dva USB 2.0 a audio konektory. Specialitkou této skříně jsou také dvě pozice pro ATX zdroj. Jednu můžete jasně vidět zcela dole a druhá je pak umístěna za přepážkou nahoře, čili hned pod červenými záslepkami.

Antec Nineteen Hundred dorazí do evropských obchodů již brzo, a to s doporučenou cenou 284 euro.

Zdroj: TZ Antec
reklama