reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC AGON AG353UCG: herní monitor pro náročné

20.2.2020, Jan Vítek, aktualita
AOC AGON AG353UCG: herní monitor pro náročné
Společnost AOC si připravila herní monitor AGON AG353UCG, který nabízí velice zajímavé specifikace. Jako základ má k dispozici 35" obrazovku s ultraširokým poměrem stran a zakřivením. A co dál?
AOC AGON AG353UCG je dle své nabídky určen pro náročné zákazníky, ale to samozřejmě neznamená, že nabízí vše zcela bez kompromisů. Například nemá rozlišení na úrovni 4K, pochopitelně v širokoúhlé podobě, nýbrž 3440 x 1440 (UWQHD) při poměru stran 21:9. Honba za co nejvyšším rozlišením by však neměla velký smysl vzhledem k tomu, že tu máme obnovovací frekvenci až 200 Hz, ostatně i pro její využití při nativním rozlišení budeme potřebovat extrémně výkonnou sestavu, i když pochopitelně záleží i na náročnosti dané hry. 
 
 
AOC dále zmiňuje odezvu 2 milisekundy GtG, zakřivení 35" obrazovky typu VA s hodnotou 1800R, podsvícení využívající Quantum Dot s maximálním jasem 1000 nitů, takže zde nechybí VESA DisplayHDR 1000 a statický kontrast má velice slušný poměr 2500:1. Dále se můžeme díky 10bitovému panelu (1,07 miliard barev) těšit na kvalitní barvy s 90% pokrytím prostoru DCI-P3 a podporu NVIDIA G-Sync Ultimate. 
 
Dále nesmíme zapomenout, že podsvícení zde není jen běžné okrajové, ale přímé a rozdělené na 512 samostatně stmívatelných zón pro široký dynamický rozsah jasu. 
 
 
Monitor pak při pohledu zpříma i mírně ze strany maskuje své tlusté tělo pomocí zakřiveného zadního krytu a také velice tenkých rámečků nahoře a po stranách. Má také subtilně vypadající stojan s nastavením výšky (120 mm), naklopením i natočením a nechybí tu také na pravé straně malý háček pro odložení sluchátek, ovšem dle tiskové zprávy má být v tomto případě stejný držák i vlevo. 
 
Spodní rám pak obsahuje malý 5směrný joystick pro ovládání OSD menu, nechybí možnost vyměnit stojan za VESA držák a na zadní straně máme RGB podsvícení Light FX. Nakonec se dozvíme o rozhraních DisplayPort 1.4 a HDMI 2.0, k nimž dostaneme příslušné kabely, ale i kdyby ne, byla by to vedle pořizovací ceny monitoru už jen zanedbatelná investice. AOC AGON AG353UCG totiž dorazil s doporučenou cenou 63689 Kč s daní. Ovšem obchody jej nabízejí zpravidla výrazně levněji, a to dokonce kupodivu až o více než deset tisíc. 
 
Zdroj: TZ AOC


reklama