reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC má vlastní VR headset: levnější konkurence pro Oculus Rift

27.8.2016, Jáchym Šlik, aktualita
AOC má vlastní VR headset: levnější konkurence pro Oculus Rift
Společnost AOC je známá především svými kvalitními monitory, teď ovšem zkouší štěstí i v rozvíjejícím se segmentu zařízení pro virtuální realitu. Nový VR headset má podobné parametry jako Oculus Rift, ale bude se prodávat za skoro poloviční cenu.
AOC je dalším výrobcem, který představil své brýle pro virtuální realitu. Svou oficiální premiéru si odbyly na nedávno proběhlém herním veletrhu Gamescom 2016. Zařízení obsahuje dvojici AMOLED displejů o úhlopříčce 3,81” a celkovém rozlišení 2160 x 1200 obrazových bodů. Obnovovací frekvence činí 90 Hz. Parametry nového headsetu jsou tedy velmi podobné jako u Oculusu Rift, který je skoro synonymem pro virtuální realitu. Odlišností je použití dvojice klasických Fresnelových čoček (o průměru 49,5 mm), které umožňují dosáhnout širšího zorného pole až 110 stupňů horizontálně.





Naproti tomu brýle od Oculusu využívají kombinaci Fresnelových a spojných čoček, maximální zorné pole činí jen 90 stupňů. AOC PC VR využívá pro přenos dat a obrazu porty HDMI 1.4 a USB 3.0. Na přední straně nalezneme také kameru o rozlišení 640 x 480 pixelů. Výhodou je kompatibilita headsetu s ekosystémem Open-Source Virtual Reality (OSVR), což znamená také možnost používání SteamVR a většinu z něj stažených her. Novinka od AOC se na trhu objeví koncem letošního roku s cenovkou jen 399 eur, v přepočtu asi 10 800 Kč. To je výrazně méně, než za kolik se prodávají konkurenční produkty pro virtuální realitu.

Zdroj: Pcgameshardware.de
reklama