Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC nabídne 34" monitor s WQHD

23.7.2014, Jan Vítek, aktualita
AOC nabídne 34" monitor s WQHD
Společnost AOC si připravila velký monitor disponující 34" obrazovkou a rozlišením WQHD. Z toho vyplývá, že nepůjde o model s běžným poměrem stran 16:9, ale o širokoúhlý monitor s poměrem 21:9.
Od společnosti AOC si tedy budeme moci od září za maloobchodní cenu 17 800 Kč koupit nový monito u3477Pqu, který nabídne velkou obrazovku s úhlopříčkou 34", rozlišením WQHD, čili 3440 x 1440 pixelů a poměrem stran 21:9. Využít jej můžeme nejlépe pro sledování filmů nebo jako náhradu za sestavu dvou monitorů, čili pro zobrazení více oken vedle sebe. Pro to je připravena i výbava monitoru, která umožní například v jedné části obrazovky hrát hru a v druhé přehrávat film. Jde konkrétně o Screen+, díky níž lze plochu rozdělit až do čtyř panelů.





Rozměr monitoru AOC u3477Pqu na výšku má odpovídat 27" monitorům, které si tak můžeme případně umístit po jeho stranách, kdyby snad jeho plocha nestačila. Poloha monitoru lze pak upravit díky stojanu s funkcí pivot, nastavením výšky až o 130 mm a samozřejmě i možnostmi naklonění či natočení. Popřípadě jej lze přimontovat na jiný držák či na zeď díky standardu VESA.

AOC dále slibuje Real 8bitový +FRC pro zobrazení více než 1 miliardy barev, obnovovací frekvenci 60 Hz, odezvu 5 ms, jas 320 cd/m2 a pozorovací úhly 178° horizontálně i vertikálně. Nejde tedy o panel TN, nýbrž o IPS. Dále tu máme hub se dvěma porty USB 2.0 i USB 3.0, Display Port, HDMI s podporou MHL a také zabudované 3W reproduktory. Model u3477Pqu také vyhovuje podmínkám certifikace EnergyStar 6.0 a TCO 6.0 a pro úsporu elektrické energie využívá software Eco Mode a e-Saver.

Zdroj: TZ AOC