reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC Q2577PWQ: zaměřen na profesionály

12.5.2015, Jan Vítek, aktualita
AOC Q2577PWQ: zaměřen na profesionály
Společnost AOC si připravila nový 25" monitor Q2577PWQ, který je dle jejích slov určen pro profesionály. Jedná se LCD založené na displeji typu IPS, které má nabídnout přesné barvy, s,lušnou výbavu a také fllexibilní stojan.
AOC Q2577PWQ zkrátka má mít vše, co by profesionál měl vyžadovat, i když to je velmi široký pojem. Zaměřme se ale na to, co konkrétního nám tento monitor nabídne. V prvé řadě je to 25" displej s technologií "Advanced IPS", která má oproti klasickému IPS prý nabídnout přesnější zobrazení barev, vyšší kontrast a samozřejmě i široké pozorovací úhly. AOC také slibuje velmi rovnoměrné podsvícení, které nebude poblikávat.





Monitor nabídne rozlišení Quad HD, tedy 2560 x 1440, které je na 25" úhlopříčku poměrně jemné, přičemž odezava je 5milisekundová, ovšem další podrobnosti o jasu, kontrastu nebo pokrytí barevných prostorů se zatím nedozvíme. AOC tento monitor ještě ani neprezentuje na svých stránkách a v obchodech nejsou specifikace vypsány.




Dále se tak dozvíme už jen to, že tu jsou dva 2W reproduktory, evidentně i USB hub podporující standard USB 3.0, stojan s nastavitelnou výškou (rozsah 130 mm) a podporou montážního systému VESA 100 x 100 a pak všechna obvyklá rozhraní, tedy D-Sub, DVI. HDMI a DisplayPort.

AOC uvádí, že jeho Q2577PWQ je určen pro fotografy i filmaře, aplikace CAD/CAM nebo i zdravotnictví. Prodávat jej bude za cenu v přepočtu cca 12.000 Kč.

Zdroj: Hexus.net
reklama