reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC vysílá na trh své 240Hz herní LCD

2.3.2017, Jan Vítek, aktualita
AOC vysílá na trh své 240Hz herní LCD
AOC představilo svůj monitor AGON AG251FZ už v minulém roce, ale teprve nyní se tato novinka dostává na trh. Kolik za ni zaplatíme a co za své peníze dostaneme, na to se podíváme v této aktualitě.
AOC AGON AG251FZ tak už má být k dispozici, i když české obchody jej aktuálně ještě udávají jako nenaskladněné zboží. Tento monitor chce zaujmout svou velice vysokou obnovovací frekvencí až 240 Hz řízenou pomocí Adaptive Sync (AMD FreeSync), dále má 1ms odezvu, a tak se bude hodit především pro herní sestavy.



Není také divu, že AGON AG251FZ je postaven na panelu typu TN, které jsou stále ještě nejrychlejší, přičemž jde o 25" úhlopříčku s rozlišením 1920 x 1080. Pro hraní i náročných her tak nebudeme potřebovat nijak extra výkonnou sestavu, pokud ovšem nečekáme, že využijeme i maximální obnovovací frekvenci. Při té se zapotí i dnešní hi-end. AOC vedle toho také slibuje velice nízký input lag, aby bylo zpoždění mezi stiskem klávesy či pohybem myši jen minimální.

Vedle toho můžeme zmínit ergonomický stojan Ergo Dial s možností nastavení náklonu, otočení a naklopení, dále tu je madlo pro snadné přenášení monitoru u výklopný držák pro headset. Shadow Control má na starosti prosvětlení tmavších oblastí ve hrách, aniž by ty světlé byly následně přesvícené, pak tu je ovladač QuickSwitch pro snadnou úpravu nastavení monitoru, vedle toho obvyklé herní režimy pro FPS, závodní hry, RTS a jiné a nakonec nesmí chybět technologie low-blue light a flicker free.
 
Model AG251FZ
Monitor 25" TN
240 Hz
čas odezvy 1 ms GtG
Rozlišení 1920 x 1080
Synchronizační technologie Adaptive-Sync
(kompatibilní s FreeSync)
Vstup signálu 1 x VGA
1 x DVI
1 x HDMI 2.0
1 x DisplayPort 1.2
4 x USB 3.0
Audio výstup/vstup
Mikrofon vstup/výstup
Speciální funkce výškově upravitelný ergonomický stojan
držák pro sluchátka

AGON AG251FZ od AOC nyní naleznete v obchodech za doporučenou cenu 13.499 Kč (499 eur), což bylo známé již dříve, ovšem ta reálná je spíše 11.200 Kč s daní.

Zdroj: TZ AOC


reklama