reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.9.2006, Milan Šurkala, aktualita
Novou generace počítačů Apple iMac s procesory Intel budou pohánět mobilní procesory Intel Core 2 Duo "Merom" místo procesorů sice stejného názvu, ale desktopového určení. Známy jsou také pod označením "Conroe". Již tento měsíc by se měl...
Patrik Beránek (13) | 4.9.20067:18
Jedine, ze by byl MAC OS pro PC. Ja si totiz myslim, ze Apple klasicke PC nepreroste ­- ten ma vyhody jako vlastni moznosti tuningu ­/ modingu a komponenty si menime podle libosti.
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 4.9.20069:47
Souhlasim. Samozrejme otevrena modularni platforma je vzdy lepsi nez uzavreny blackbox, ale kdyz se podivas na Apple pocitace dnes, jsou to uz naprosto obycejna PC co do sestavy komponent ... A pak je tu jeste jedna vec ­-> BFU, to je takovy ten uzivatel ktery i kdyby mel moznost si software upravit do mrte, nebo hardware sestavit s vlastnich komponent, tak to stejne nikdy nezvladne ani kdyby se rozkrajel ­-> takze si klidne je schopen pri sve omezenosti kupovat i blackboxy a pouzivat uzavrena reseni kudy chodi. A BFU jsou v drtive prevaze, takze jsou i hnacim motorem uspechu v teto oblasti ­- bohuzel.
Odpovědět0  0
sr | 4.9.200614:35
v tomhle nesouhlasím, mít jeden HW a přímo pro něj naprogramovaný operační systém a všechen software je daleko lepší, než si poskládat PC z těch nejlěvnějších komponent, jak to většina lidí dělá, a pak instalovat drivery. Není nad to, když máte všechno odladěné přímo od výrobce. Kdo na takových počítačích dělal, ten ví své.
Když si kupujete Apple, tak si pořizujete perfektně navrženou elektroniku, s krásným designem a špičkovým operačním systémem. Ne každý má počítač na to, aby se v něm kopal a hrabal. Přirovnal bych to k autům ­- jako když si pořídíte Mercedes S classe, tak se v něm nehrabete doma v garáži. Apple je takový Mercedes mezi počítači a proto se nestane majoritním, tak jako každý nemá Mercedes. To ale neznamená, že je PC lepší a nemá to nic společného s BFU, protože pak by BFU měli Apple a jen pár šikovných by mělo PC.
Odpovědět0  0
Yeah Yeah Yeah (80) | 4.9.200619:06
:­-­) Jablko se nezapře ;­)

>Není nad to, když máte všechno odladěné přímo od výrobce.

Jako třeba PC od HomeMegaMasterPCGuru s OEM Windows XP Home? Ty jsou na ten stroj taky odladěné. :­)


>si pořizujete perfektně navrženou elektroniku, s krásným designem a špičkovým operačním systémem.

eh eh. Myslím si že většina čtenářů SH by si dokázala postavit špičkovější PC. ;­-­)
A OS X není zrovna ideální pro modulární platformu. Ale jestli ­"špičkový­" znamená ­"šitý namíru­" tak to souhlasím. :­-­)­)

Ale krásny design to ano...jistě je také důležitý. Nehledě na to, že si PCčkář může koupit krásnou case..


Prostě Apple už není to co býval ­-> PPC. Teď se budete muset smířit s vykopávkou jménem x86 ;­-)
Odpovědět0  0
JoHnY2 | 5.9.20065:59
>Myslím si že většina čtenářů SH by si dokázala postavit špičkovější PC.
Nesouhlasim, Musis vzit v uuvahu, ze apple pouziva konstrukce intel na intelu s intelem v intelu = kombinaci s nejlepsim potencialem ke stabilite. MB je navrzenej na miru, pameti jsou provereny, dokonce bych cekal, ze apple dostava od intelu ty lepsi kousky CPU. Tezko docilis podobnyho.
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 5.9.200611:27
Snad opravdu tem marketingovym blabolum o ­"odladenosti­", ­"optimalizacich­" a v neposledni rade ­"stabilite­" opravdu neveris ... jsou to jen prazdna slova a v praxi zjistis ze se za nimi neskryva nic vic nez pokus dat zakaznikovi pocit ze za sve tucne penize dostal ­"neco na vic­" :­-­) ... nebud tak naivni
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 5.9.200611:22
Tohle je velkmi kratkozraky argument ... de fakto se zvdavate jakekoliv modularity, otevrenosti a z nich plynouciho konkurencniho prostredi ! Zauvazujte nad tim. Pokud by vsichni uvazovali jako vy staly by dnes pocitace to co dve auta.
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 5.9.200611:24
Jen doufam ze tato podivna naivni hloupost nekterych uzivatelu apple se neprenese na uzivatele PC ... uz to vidim ... Vsechno od microsoftu, nikdo jiny si ani neskrtne.
Odpovědět0  0
Womb@t | 3.9.200622:17
Preco blahovo dufas?? V buducnosti to je realne.. Intelu by vyhovovalo, keby je iMACov viac a viac, nakolko tu ma exkluzivitu, prachy by sa mu len tak hrnuli.. Myslim, ze tam sa to Intel i Apple snazia smerovat a sirit platformu.. Apple ma aspon v USA teda sancu MS konkurovat..
Odpovědět0  0
Geldor | 3.9.200620:05
čím dál víc klasickej PC
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 3.9.200621:42
Až na ten operační systém MAC OS X. říkám si že ten za to stojí a bláhově doufám že se někdy vyšvihne na pozici konkurenta pro MS Windows.
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 3.9.200619:32
To vypada na dalsi revoluci :­-­) ... nebo spis ne
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.