Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple : iPody v novém

14.9.2006, Jakub Sadílek, aktualita
Apple : iPody v novém
Apple oznámil novou radu výrobků iPod, zahrnující produkty iPod, Nano a Shuffle. Nový iPod má disponovat až o 60% jasnějším displejem, reprodukcí videa o délce až 3,5 hodiny (což je o 1,5 hodiny více, než zvládl iPod doposud). Dále bylo...
Apple oznámil novou radu výrobků iPod, zahrnující produkty iPod, Nano a Shuffle. Nový iPod má disponovat až o 60% jasnějším displejem, reprodukcí videa o délce až 3,5 hodiny (což je o 1,5 hodiny více, než zvládl iPod doposud). Dále bylo ohlášeno zvýšení kapacity až na 80GB.

iPod Nano též prošel vývojem. Nyní bude zabalen v celohliníkovém těle v několika barevných provedeních, což by mělo zabránit snadnému poškrábání (známému nešvaru jeho starších brášků). Pokud jde o barvy, k dispozici bude zelená, stříbrná, černá, modrá a růžová. Kapacity přístroje jsou 2GB, 4GB a 8GB.



Ceny pro Americký trhu jsou velmi zajímavé, a to i pro českého zákazníka, neboť 2GB model budeme moci koupit za $149 ( asi 3300Kč ), bohužel však tento model je k dispozici pouze ve stříbrné barvě. 4GB model lze pořídit o $50 dráž, tedy za $199 (cca. 4500Kč). Pro tento model je již nabídka barevných provedení o něco širší. K dispozici jsou téměř všechna, tedy kromě černé. Poslední 8GB model může potěšit za $290 (tedy asi 5500Kč) a k dispozici je již ve všech barvách.

Nový iPod sebou nese i inovovanou nabíječku, pásek na nošení na ruce a lanko k zavěšení na krk. Podle firmy Apple bude Nano schopen neustálého přehrávání na baterie až 24 hodin.


Ani iPod Shuffle, nejmenší z iPodů, nebyl ušetřen inovací. I ten se dočkal kovového těla, bohužel však na úkor celkem malého záznamového prostoru, vlastní totiž pouze 1GB paměti. K dispozici bude koncem října a s příjemnou cenou pouhých $79 ( tedy asi 1800Kč ) bude zajímavý i pro náš trh.



Spolu s novými iPody, přišla firma i s vylepšeními jejich software. Nová generace software odstraňuje 1-2 sekundovou mezeru mezi přehrávanými skladbami, zahrnuje vyhledávání a nyní podporuje i hry např.: Bejeweled, Pac Man, Texas Holdem, Tetris, Mahjong a spoustu dalších. Další hry je možno do přístroje nahrát pomocí sedmé generace iTunes, bohužel však ne zadarmo - jedna hra stojí $4.99.

Zdroj: Dailytech