reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple odhalil Mac Pro s novým designem

11.6.2013, Jan Vítek, aktualita
Apple odhalil Mac Pro s novým designem
Na akci Worldwide Developer Convention (WWDC) společnost Apple představila od základu přepracovaný desktopový počítač Mac Pro, který se nepodobá žádnému modelu z dosavadní nabídky této firmy. Má totiž velmi jednoduchý válcovitý tvar, do...
Na akci Worldwide Developer Convention (WWDC) společnost Apple představila od základu přepracovaný desktopový počítač Mac Pro, který se nepodobá žádnému modelu z dosavadní nabídky této firmy. Má totiž velmi jednoduchý válcovitý tvar, do nějž se vejde 12jádrový procesor Ivy Bridge-EP, paměti s ECC i dvě grafické karty AMD řady FirePro. Rozměry tohoto počítače jsou přitom velmi malé a dle odhadu má celé tělo průměr jen kolem 25 cm.





Design nového Mac Pro je tedy velmi jednoduchý. Válcovitý tvar (v uzavřeném stavu) narušují jen nezbytné ventilační otvory a také konektory, mezi nimiž můžeme rozeznat dva 3,5mm audio, čtyři USB, celých šest Thunderbolt 2, dva Ethernety, jedno HDMI s podporou 4K a také napájecí konektor. Dle něj je jasné, že vedle výkonného procesoru a dvou karet se má dovnitř vejít také napájecí zdroj.





Vedle toho nemá chybět ani Bluetooth 4.0 a Wi-Fi 802.11ac, takže jde po všech stránkách o moderní výbavu. Co se týče úložného prostoru, ten zajistí SSD pro rozhraní PCI Express, takže je celkem jasné, že větší objemy dat budou uživatelé ukládat na externí zařízení či NAS.

Nakonec Apple uvedl, že tento počítač bude sestavován ve Spojených státech a na trh přijde někdy ve třetím čtvrtletí, kdy mají přijít na trh také zmíněné procesory Ivy Bridge-EP. Cena samozřejmě ještě nebyla uvedena, ovšem nečekejme žádnou lidovku.

Zdroj: techPowerUp
reklama