reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple představil chytrý reproduktor HomePod mini

14.10.2020, Milan Šurkala, aktualita
Apple představil chytrý reproduktor HomePod mini
Společnost Apple vedle nových iPhonů 12 představila také chytrý reproduktor HomePod mini. V malém balení a za příznivější cenu přichází s reproduktorem, který nabídne i funkci domácího interkomu.
Apple měl nyní na podzim rovnou dvě keynote. V té včerejší představil nové iPhony 12 a iPhone 12 Pro, ale nebyly to všechny novinky. Objevil se také nový chytrý reproduktor HomePod mini, který má v průměru jen 97,9 mm a na výšku 84,3 mm. Váží 345 gramů a Apple tímto produktem umožňuje vybavit celou domácnost hned několika takovými reproduktory např. i pro funkci domácího interkomu.
 
Apple HomePod mini
 
Samozřejmostí je možnost poslouchat hudbu a díky asistentu Siri umí být i digitálním pomocníkem. Zvládne převzít přehrávání hudby ze spárovaného iPhonu (stačí ho jen přiblížit), můžete s jeho pomocí volat, vylepšit prostorový zvuk z Apple TV nebo Macu. K tomu se pochopitelně hodí alespoň dvojice takových reproduktorů v jednom pokoji. Nalezneme tu čip Apple S5, který se stará o správné nastavení zvuku a ovládání všech reproduktorů. Ten hlavní je vybaven neodymovým magnetem, dvojice pasivních pak vylepšuje basy i vysoké frekvence. To vše má sloužit k získání kvalitního 360° zvuku. Pro naslouchání příkazům tu máme trojici mikrofonů.
 
Apple HomePod mini
 
Užitečnou funkcí je i to, že Siri je schopna rozeznat jednotlivé hlasy a přiřadit si k nim osoby. Chová se tak podle toho, kdo na ni mluví. V zájmu zachování soukromí jsou veškeré příkazy vyhodnocovány na zařízení a neposílají se na externí servery. Pochopitelně dokáže ovládat chytrou domácnost, tedy světla, klimatizaci, zamknout chytré zámky a podobně. HomePod mini je vybaven Wi-Fi 802.11n a Bluetooth 5.0. K dispozici bude v bílé a tmavě šedé barvě za cenu $99.
 
Apple HomePod mini
 
Zdroj: apple.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama