reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple představil nové MacBooky s displejem Retina

11.6.2012, Jan Vítek, aktualita
Apple představil nové MacBooky s displejem Retina
Společnost Apple dnes učinila to, co bylo od ní očekáváno, a sice že představila nové mobilní počítače MacBook Pro, respektive jejich nové verze. Vybavila je moderními procesory Intel Core, rychlejší grafikou, rychlejší elektronickou pamětí...
Společnost Apple dnes učinila to, co bylo od ní očekáváno, a sice že představila nové mobilní počítače MacBook Pro, respektive jejich nové verze. Vybavila je moderními procesory Intel Core, rychlejší grafikou, rychlejší elektronickou pamětí a také displeji s velmi vysokým rozlišením, které jsou od dob nových iPadů známé jako Retina. Jako OS poslouží Mac OS X Lion.





Jedná se zatím o 15" modely, které mají na výšku 18 mm a váží něco málo přes 2 kg. Uvnitř jejich těla se nachází čtyřjádrové procesory, výhradně elektronická paměť pro data (flash) a také displej typu IPS slibující nízkou odrazivost a také rozlišení přes 5 milionů pixelů (konkrétně 2880 x 1800). Už celkem běžné Full HD má přitom něco málo přes 2 miliony.

I nové MacBooky Pro mají hliníkové "unibody" vyrobené z jednoho kusu hliníku, a to vytvoří útočiště pro čtyřjádrový Core i7 s frekvencí 2,7 GHz (Turbo Boost 3,7 GHz), grafiku NVIDIA GeForce GT 650M, až 16 GB paměti DDR3-1600, až 768 GB paměti NAND flash v SSD a pak tu jsou dva porty Thunderbolt, dva USB 3.0, HDMI, webkamera FaceTime HD, skleněný multidotykový trackpad, podsvícená klávesnice, dva mikrofony, reproduktory s vylepšeným zvukem, 802.11n Wi-Fi (škoda že tu není už 802.11ac) a tenčí napájecí port MagSafe 2.

Jako operační systém Apple nainstaloval Mac OS Lion s iPhoto, iMovie, iTunes, Aperture 3.3, Final Cut Pro X a dalšími aplikacemi. Ty byly v některých případech vylepšeny, aby dobře spolupracovaly s displejem Retina. Všichni zákazníci také dostanou možnost bezplatně přejít na nový OS Mountain Lion, tedy až bude k dispozici.

MacBook Pro s displejem Retina jsou již k dispozici na Apple Online Store a v jiných spřízněných obchodech. Za 2200 USD zákazník dostane model s 2,3GHz (3,3GHz Turbo) Core i7, 8 GB paměti a 256GB SSD. Za 2800 pak bude 2,6GHz (3,6GHz Turbo) Core i7, 8 GB paměti a 512GB SSD. Lepší konfigurace budou na vyžádání.

Zdroj: TZ Apple
reklama